NMBUs Dyresykehus i Ås er nå åpent

- Det er veldig stas å kunne vise fram bygget og kjempegøy å være i gang. Vi har jobbet så lenge for å få bygget på stell og testet ut, men nå har vi hatt vår første pasient og det gikk fint, sier veterinær og førsteamanuensis Heidi Sjetne Lund.

Hun tok imot Balder, som fikk helsekontroll og vaksine på åpningsdagen.

Dyresykehuset – Smådyr og Hest er til sammen over 13 000 kvadratmeter store, med seks operasjonssaler, egne innganger til hund og katt og egne innganger for reproduksjon og smitteavdeling.

Fra åpningen av smådyr- og hesteklinikken i de nye lokalene på Ås Den første offisielle pasient ble tatt i mot på smådyrsykehuset på NMBU

Håkon Sparre, NMBU

Stor betydning for undervisningen

I tillegg til mye mer plass å jobbe på for både studenter og ansatte, har det nye Dyresykehuset mange digitale løsninger.

Et nytt journalsystem med digital håndtering av arbeidsflyt og muligheter for kommunikasjon med analyseinstrumenter og lagring av data vil gi helt nye muligheter både innen undervisning og forskning.

I operasjonssalene er det mulighet for digital overføring og opptak til studenter.

- Vi får nå et dyresykehus som er tilpasset undervisning for veterinær- og dyrepleierstudenter. Vi får langt flere rom som kan brukes til undersøkelser og pasientbehandling, og endelig får studentene egne arbeidsstasjoner.  Vi får også fysiske og digitale løsninger som gir studentene gode muligheter til å følge med på mer avanserte prosedyrer.  Det er også viktig at vi nå får en oppdatering av utstyr innenfor mange kliniske fagområder, noe som sikrer at vi utdanner veterinærer som er med på utviklingen innen sektoren, sier dekan ved NMBU Veterinærhøgskolen Anne Storset.

Fra åpningen av smådyr- og hesteklinikken i de nye lokalene på Ås: Her dekan Anne Storset foran resepsjonen til Ventesone katt.

Håkon Sparre

Ledelsen takker for innsatsen

Administrasjonsdirektør Lars Atle Holm ser fram til at NMBU nå kan utvikle innsatsen innenfor viktige fagområder.

- Folk har lagt ned en imponerende innsats. Nå samler vi laget, og vi kan endelig begynne å gjøre den jobben som er grunnen til at samfunnet har satsa på oss: forskning, utdanning og innovasjon for god dyrehelse, for veterinærmedisinen og den avgjørende rollen dette faget spiller i samfunnsutviklinga, sier Holm.

Rektor Sjur Baardsen er glad og letta for at flere og flere studenter og ansatte nå kommer på plass på Ås.

- Endelig kan folk begynne å jobbe i de nye lokalene etter mye usikkerhet og venting. Jeg vil igjen si tusen takk til alle som har flytta og stått på i prosessen fram mot åpninga av klinikkene. Flytteprosessen strekker seg utover hele våren, og fortsatt er det mange studenter og ansatte som må smøre seg med litt mer tålmodighet, men nå er vi i gang. Og det å kunne åpne klinikkene for pasienter her på Campus Ås, betyr veldig mye, sier Baardsen.

NMBU-rektor Sjur Baardsen og dekan Anne Storset ved åpningen av smådyr- og hesteklinikken i de nye lokalene på Ås.

Håkon Sparre
Published 12. januar 2021 - 9:03 - Updated 12. januar 2021 - 14:29