Bygger verdens største studentboligprosjekt i massiv tre på Ås

Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs) starter nok et prosjekt i massivtre.  Denne gangen verdens største i sitt slag, med nesten 800 nye hybler på Ås.

Bygger verdens største studentboligprosjekt i massiv tre på Ås

I 2012 bygget Veidekke 250 hybler i massivtre for SiÅs. Dette ble starten på en bølge av bygg i massivtre i Norge. Alt i april neste år starter Veidekke byggingen av studentboligene i Skogveien. Dyrø og Moen as er arkitekt på prosjektet.

- Vi ønsker å bygge i massivtre fordi det er klart best miljømessig og fordi det er en rask og effektiv byggemetode. Massivtre gir også et bedre inneklima og arbeidsmiljø. Og studentene elsker å bo i tre-hus.   Vi er stolte over at vi nok en gang skal gjennomføre et stort  omfattende byggeprosjekt der miljø og bærekraft ligger til grunn. Ulemper ved å bygge i massivtre har vi ikke oppdaget ennå, sier Einride Berg, adm. dir. i SiÅs.

- Massivtre halverer CO2-utslippet fra  materialbruk  sammenlignet med bæresystemer i stål og betong.  Det er dermed en av de beste og raskeste måtene vi kan redusere et byggs klimagassutslipp. Veidekke har hittil bygget nær 1.400 slike studentboliger fem steder i Norge, og gleder seg til å fortsette her på Ås.

- Vi er ydmyke for den store oppgaven som står foran oss, og takker SiÅs for tilliten, sier distriktsleder Rune Andersstuen i Veidekke. Totalverdi på hele prosjektet er antatt til ca. 660 millioner kroner. Byggestart blir i april 2019, med planlagt ferdigstillelse i oktober 2021. Totalentreprenør er Veidekke Entreprenør as.

Studenthybler i massivtre på nye Pentagon, Ås, rett før åpning i August 2013. Neste år neste starter Veidekke byggingen av nesten 800 nye studenthybler i massivtre i Skogveien på Ås.
Håkon Sparre
Published 30. november 2018 - 9:21 - Updated 30. november 2018 - 12:43