NMBU-forskere vant pris for Billebonanza

Fire bidrag gikk helt til topps i kampen om Forskerforbundets Hjernekraftpris 2014. Fra NMBU vant professorene Anne Sverdrup-Thygeson og Tone Birkemoe for sitt forslag "Billebonanza".

NMBU-forskere vant pris for Billebonanza

Hjernekraft fra Forskerforbundet

Foto
Forskerforbundet

Formålet med Forskerforbundets Hjernekraftpris er å synliggjøre betydningen av forskning og utviklingsarbeid (FoU) for arbeids- og samfunnslivet – lokalt, regionalt, nasjonalt, globalt. Det er fire vinnerne som deler hjernekraftprisen på 100 000 kroner. Interessen for prisen har økt kraftig og juryen mottok i alt rundt 40 bidrag, noe som er nesten en tredobling fra året før.

Naturens samspill
- Vi er entomologer, eller insektforskere, forklarer Tone.
- Vi forsker på hvordan biller bidrar i naturens store samspill. Særlig er vi opptatt av den jobben billene gjør for å rydde i naturen, som var hovdefokuset for vårt bidrag til Hjernekraftprisen.
- Nedbrytning er en vital prosess, som livet på kloden, oss mennesker inkludert, er helt avhengig av at fungerer. Det er kjempespennende å forske på insektens rolle i denne store sammenhengen.

Viktigheten av små og store samspill
Om "Billebonanza" sier juryen følgende:
"Bidraget viser billenes rolle i nedbrytingsprosesser i skogen. Det har en tydelig profil og viser viktigheten av små og store samspill i naturen. Tematikken er viktig og relevant og formidles her på en levende, morsom og god måte."

Valsehjort

Foto
Anne Sverdrup-Thygeson
   

Trebukklarve

Foto
Anne Sverdrup-Thygeson

Følg bloggen til prisvinnerne: Insektøkologene

Published 12. januar 2015 - 14:20 - Updated 23. mai 2017 - 19:25