Mathew Azarian

Mathew Azarian

Stipendiat

  • Institutt for maskinteknikk og teknologiledelse

Min Ph.D. forskningsprosjektet fokuserer på utøvelse av 'Offentlig–privat samarbeid (OPS)' i Norge, med veiledning av førsteamanuensis: Asmamaw Tadege Shiferaw, Tor Kristian Stevik.

OPS prosjekter er i hovedsak preget av privat sektors sponsorrolle for å bistå samfunn og myndigheter med å levere offentlige tjenester til innbyggerne. Transport, byutvikling, helse og utdanning er bare noen få riker som har utnyttet OPS i løpet av de siste par århundrene. Til tross for den omfattende globale anvendelsen av OPS, er den lovgivende ryggraden i OPS fundamentalt begrenset til landsomfattende praksis, noe som fører til mangel på konsensus når det gjelder å forstå dette konseptet. På den andre siden av mynten gjør distinkte trekk ved OPS denne tilnærmingen til et egnet alternativ for 'spesielt komplekse' offentlige kontrakter der – i henhold til EU-direktiv 2004/18/EF – den respektive offentlige myndigheten har begrensninger i (a) definere de tekniske midlene og målene, og (b) spesifisere den juridiske og økonomiske sammensetningen av prosjektet. Fra et praktisk synspunkt tilrettelegger derfor OPS for en høyere grad av innovasjon og fleksibilitet i slike scenarier, samtidig som det omfavner en rekke utfordringer som truer utnyttelsen av OPS.

I min forskning er det foreløpige målet å studere utviklingen og ulike praksiser for PPP og bidra til litteraturen ved å presentere en mer solid forståelse av dette konseptet. Videre, ved å fokusere på det norske markedet, foreslås det å undersøke rollen til åpenhet – som en av de identifiserte og diskuterte utfordringene i OPS – som er mye utfordret gjennom hele front-end-fasene av prosjektet og påvirker hele fasene av et OPS-prosjekt. Å ta opp transparensspørsmålene og aktivere muliggjørerne av dette elementet, bidrar dermed ikke bare til en bedre anskaffelsesprosedyre, men bidrar også til å bedre utnytte rommet for samarbeid mellom partnere i ulike stadier av et OPS-prosjekt.

Jeg bidrar også i undervisningen på følgende kurs:

  • IND250 - Produksjonslogistikk og distribusjon
  • IND200 – Praktisk prosjektstyring