Nina Marie Andersen

Førsteamanuensis

  • Institutt for landskapsarkitektur

Utdannet landskapsarkitekt fra UMB (nå NMBU) i 2005 med PhD fra samme sted i 2015. Mine hovedinteresser er representasjon og fortolkning av landskapsarkitektur, og for tiden særlig med vekt på hvordan natursynet kommer til uttrykk i prosjekter.

Jeg er interessert i kritikken som konstituerende tekst og som sjanger hvor teori og praksis settes i tydelig sammenheng. Jeg er opptatt av skriveprosessen som tenkning og metode for å utvikle nye faglige perspektiver.

Etter mange år som praktiserende landskapsarkitekt ser jeg behovet for å utvikle et fagspråk som favner om estetiske kvaliteter i prosjektene. Dette var et sentralt tema i PhD-avhandlingen min "Kritikken og verket: en refleksjon over fremstilling av landskapsarkitektur som estetisk virksomhet i tidsskriftet Havekunst" (2015). Muligheten til å argumentere for kvalitative forhold generelt og estetikk spesielt mener jeg er avgjørende for å tematisere slike kvaliteter i prosjektene. Jeg er derfor interessert i å utforske og utvikle et presist og assosiativt språk for landskapsarkitekturen.