Kuterapi

Beroligende atmosfære
Å klemme en ku skal ifølge nederlendere, sveitsere og amerikanere som holder på med dette, gi voldsomme helsegevinster, skriver Dagsavisen i en artikkel som ble publisert onsdag, med referanser til BBC.

Deltakeren lener seg tett inntil kua, i opp mot to til tre timer. Kuas kroppsvarme, lave puls og størrelse gjør ifølge kuklemmingsentusiaster at det hele blir en utrolig beroligende atmosfære.

Kuklemming
Helene Rossholt som er reporter ved Nrk radio Østlandssendingen, tok turen innom Senter for husdyrforsøk ved NMBU for å snakke med forsker ved Folkehelsevitenskap NMBU Ingeborg Pedersen om kuklemming, og for å klemme en ku.

Her kan du høre intervjuet. (Trykk på knappen «Tidspunkter» til høyre for den blå knappen «Programinformasjon».  Scroll ned til 02:06:19 Hvorfor hjelper det å klappe en ku? Bare trykk på bokstavene så kommer intervjuet. Under veis på scrollingen nedover er det flere småinnslag med kuklemming).

Forsker ved Folkehelsevitenskap – NMBU, Ingeborg Pedersen (t.v.), forteller til reporter Helene Rossholt (t.h.) ved Nrk Radio Østlandssendingen, hvordan bl.a. kuterapi har innvirkning på oss mennesker.

Foto
Kai Ole Hänsch

Helene Rossholt fikk selv prøve seg på kuklemming. 6714 Fiksi stiller villig opp for litt kos. Reporteren innrømmet etterpå at hun faktisk følte en indre ro.

Foto
Kai Ole Hänsch

 

Forsker ved Folkehelsevitenskap – NMBU, Ingeborg Pedersen har klemt kuer før, men gjør det gjerne igjen.

Foto
Kai Ole Hänsch

Kos kos kos.. Det er mye gjensidig glede her. - Og bare så deilig å bli klødd på halsen.

Foto
Kai Ole Hänsch

Les flere innlegg fra SHF- NMBU her

Published 15. oktober 2020 - 19:17 - Updated 17. oktober 2020 - 9:48