Lærer kineserne om bærekraftig produksjon av hundefôr

Av Tommy Berger

Dejan
DejanFoto: Dejan

I Kina er det økende interesse for å gå over til en mer bærekraftige produksjon av hundefôr. Dette er kunnskap Fôrtek sitter på og som seksjonssjef Dejan delte under årets Petfood Forum i Kina.

FôrTeks kunnskap om bærekraftig produksjonsteknologi og produksjonsmetoder av hundefôr er etterspurt i et av verdens største markeder. Omlag 7% av husholdningene i Kina har hund og med mer enn 27 millioner kjæledyr er landet rangert som nummer tre i verden målt i antall hunder.

Vokser fram som verdens største marked

Det kinesiske markedet for kjæledyrfôr ble verdsatt til 2,11 milliarder dollar i 2018, og forventes å vokse med 9,7% perioden 2019 til 2024. Husdyrfôrindustrien vokser kontinuerlig og ønsker å ligge i forkant forbrukernes krav. Europa regnes som en av lederne i bransjen, og genererer rundt 30% av det totale salget av kjæledyrmat og dyrepleieprodukter over hele verden. Det kinesiske markedet vokser og ligger an til å blir et av de største i denne bransjen.

Petfood Forum er en av de viktigste begivenhetene i verden knyttet til denne bransjen. Dejan har også tidligere presentert interessante prosjekter ved NMBU, SHF og FôrTek.

Publisert - Oppdatert

Del på