Regnskapskonsulent i PwC

- Hva gjør du i din jobb
- Jeg har fått jobb som regnskapskonsulent i PwC i Oslo. Det vil si primært regnskapsføring og hjelpe bedrifter med regnskapssystemer, samt rapportering. Noen blir også utleid som fungerende økonomisjef/controller i selskapene vi jobber for. 

- Hvor relevant var utdannelsen hos oss?
- Jeg synes utdannelsen var veldig relevant, og da spesielt finansfagene hvor det var mye fokus på hvordan ting ble gjort i praksis. Det er flott at fagene er relevante for det man skal gjøre senere, men det viktigste er å lære seg å lære og få grunnforståelsen. Jobben er sjelden akkurat som fagene man tar under studietiden. 

- Hvorfor valgte du å studere ved NMBU?
- Først og fremst fordi jeg ville til Østlandet. Da falt valget på NMBU fordi jeg hadde hørt så mye godt om studentmiljøet, samt at en kamerat av meg hadde gått samme studiet, og han var veldig fornøyd. I tillegg var det litt spennende å studere på en Handelshøyskole med en mer grønn profil som skiller seg ut fra resten av studiestedene. 

- Hvilke råd har du til kommende studenter?
- Bli med på aktiviteter utenfor studiene, som for eksempel Handelshøyskolens forening Optimum eller andre verv. Det er utrolig moro og man skaper seg et nettverk ("it's not what you know, it's who you know!").  Jeg synes også det var utrolig moro å dra på utveksling. Mange arbeidsgivere fokuserer også veldig på dette. Og dessuten: hardt arbeid lønner seg alltid! 

- Dine erfaringer med NMBU?
- Et fantastisk studiemiljø (det er lett å bli kjent med folk på tvers av studieretninger), og et veldig godt studietilbud hvor man lett kan velge den fagkombinasjonen som passer for seg. Ås og NMBU har utrolig mye å by på, det gjelder bare å benytte seg av mulighetene som finnes. 

Published 31. juli 2018 - 15:06 - Updated 31. juli 2018 - 15:06