Elise Mühlbradt

Kan du fortelle litt om din nåværende jobb?

Jeg jobber som Trainee innen prosjektledelse i Jernbaneverket. I løpet av Traineeperioden skal jeg igjennom tre moduler som omhandler byggefase, planleggingsfase og utredningsfase. For tiden jobber på et prosjekt i Follobanen, Oslo-Ski. Som trainee i jernbaneverket har man fast stilling fra dag én, og som ferdig trainee skal man tre inn i en lederstilling.

Hvorfor valgte du NMBU?

Jeg valgte NMBU på grunn av de mange valgmulighetene innen studieretningen og på grunn av det berømte studentmiljøet. 

Hvilken nytte har du av utdanningen din i nåværende jobb?

Det som er så bra med Miljøfysikk og fornybar energi er at du ikke utdanner deg til et spesielt yrke eller en spesiell fagretning. Du kan med andre ord bli hva du vil! Jeg jobber for tiden med å bygge tunnel, noe jeg ikke lærte noe om på studiet. Det jeg derimot har med meg fra studiet, er egenskapene med å tenke teknisk, finne løsninger på utfordringer og ta til seg kunnskap. Dette er svært viktige egenskaper jeg ikke hadde hatt i like stor grad, hadde det ikke vært for studiet mitt på NMBU. 

Hvilket inntrykk har du av arbeidsgivers forhold til kandidater fra NMBU?

Jernbaneverket er veldig positive til kandidater fra NMBU. NMBU-studentene har et meget godt rykte på seg!

Hva kan du si om studentmiljøet på Ås?

Studentmiljøet på Ås er helt unikt og er noe av grunnen til at jeg valgte nettopp NMBU. Jeg hadde fem helt fantastiske år på Ås, både gjennom idrett, foreningslivet, klassemiljø og engasjement. Det finnes ikke grenser for hva man kan gjøre på Ås, og det finnes noe for enhver smak. Ås er en fantastisk inngangsport til å kunne engasjere seg i noe man brenner for, i tillegg til at du får mye god erfaring til arbeidslivet. 

Råd til kommende studenter?

Engasjer deg! Om det er i linjeforeningene, sosiale foreninger, idrett, studentsamfunnet, uka, hva som helst! For å få drømmejobben i dag er det ikke nok med bare gode karakterer, man må også ha praktisk erfaring å vise til. Dette trenger ikke nødvendigvis være relevante sommerjobber, men å vise at du har engasjert deg utenom studiet. Dette kommer også til å gjøre studietiden din på Ås helt fantastisk! 

 

Published 24. February 2017 - 13:19 - Updated 2. mars 2017 - 8:36