NMBU kaster ut papirlovene og satser digitalt

Den tradisjonsrike røde boka skal ikke trykkes lenger, og studenter på NMBUs juridiske fag går derfor over til å bruke digitale lover høsten 2019, både som studieverktøy og hjelpemiddel til eksamen.

NMBU kaster ut papirlovene og satser digitalt

Steinar Taubøll med Norges lover i papirutgaven som NMBU nå kaster ut av undervisningen.
Foto
NMBU
Fra studiestart denne høsten får alle NMBU-studenter og ansatte gratis tilgang til Lovdata Pro, som i tillegg til lovtekster gir tilgang på en mengde andre rettskilder.


Det er Steinar Taubøll ved Institutt for eiendom og juss som leder overgangsprosjektet ved NMBU. 

Kraftfullt studieverktøy
Taubøll forklarer at studentene på eksamen skal logge inn på sin egen brukerkonto med personlige markeringer og understrekninger, men med redusert tilgang til kilder og notater. Han er svært fornøyd med avtalen som nå er inngått med Lovdata.

– Dette gir oss et kraftfullt studieverktøy som alltid er oppdatert, og dette er viktig i en tid der endringer skjer ofte. En ekstra bonus er det at også alle ansatte ved NMBU er omfattet av avtalen. Det er spesielt nyttig for den juridiske forskningen vår, sier Taubøll.

Online-loven skaper trøbbel for lovkasting
Taubøll har i mange år vært primus motor for den årlige lovkastings-konkurransen på Ås, og medgir at det føles rart å legge ned denne sporten og kaste lovbøkene ut av undervisningen.

– Vi eksperimenterte for noen år siden med kasting av Lovdatas DVD, men kasting av online databaser blir ikke så lett å få til, Taubøll.

Feideinnlogging
For å ta i bruk Lovdata Pro hos NMBU går man til lovdata.no og logger på via Feide. Alle studenter på juridiske fag oppfordres til å gjøre dette ved semesterstart.

I denne lenken finner du mer informasjon om innlogging
Avtalen omfatter også ansatte. Innloggingen er som for studenter.

Lovdata
Inneholder norske og europeiske rettskilder, samt personlig arbeidsverktøy som tekstmarkeringer, henvisninger og kommentarer. Alle studenter på NMBUs juridiske fag skal bruke denne løsningen som studieverktøy og hjelpemiddel til eksamen, og skal opprette brukerkonto ved semesterstart. Ansatte ved NMBU er omfattet av lisensavtalen. Følg linken her for å opprette brukerkonto.

 

Published 5. september 2019 - 10:22 - Updated 9. oktober 2019 - 13:21