Velkommen til fagdag innenfor SmartFarming og fenotyping med temaet "Ny teknologi for sikker norsk matproduksjon" på NMBU tirsdag den 12. aug, kl 09:00 til 15:00. Vi har et spennende program delt i to med faglige foredrag i Vitenparken på formiddagen og lunsj, og med teknologioppdateringer og feltvandring på Vollebekk på ettermiddagen.
Lenke til påmelding og program finner du her: https://nettskjema.no/a/fagdag2025
Av hensyn til matservering ber vi om påmelding så raskt som mulig og senest innen 8. august.
Velkommen!
SmartFarming og fenotyping fagdag på NMBU 12. august 2025
Tema: «Ny teknologi for sikker norsk matproduksjon»
Program i Vitenparken fra 09:00 til 11:30
Registrering og kaffeservering fra kl 09:00
09:30 Velkommen
09:35 Nye muligheter for planteforskningen i Norge med nasjonal infrastruktur for plantefenotyping - Morten Lillemo, NMBU
10:00 SmartWheat i felt: Hvordan kunstig intelligens kan hjelpe hveteavlingene med å takle klimastress – Sahameh Shafiee, NMBU
10:20 Speed breeding – nye og bedre sorter raskere! – Kristin Børresen, Graminor
10:40 Bærekraftig grovfôrproduksjon gjennom økt nitrogeneffektivitet i raigras – Mallikarjuna Rao Kovi, NMBU
11:00 Ugrasfri grasmark ved hjelp av droneteknologi – Lars Olav Brandsæther og Kim Bredesen
11:20 Korte «teasere» om programmet på Vollebekk
11:30 Forflytning til Vollebekk
Program på Vollebekk (11:45-15:00)
Lunsjservering på Vollebekk 11:45-12:45 (baguetter, mineralvann og kaffe/te)
Under lunsjen vil vi ha stands stående med muligheter for å se på ulike typer utstyr og teknologi og snakke med fagfolk
12:45 Velkommen til Vollebekk. Kort intro om SKP ved Jan Roger Torp Sørby.
12:50 Presisjonsteknologi trenger ikke å koste skjorta. Om GPS på gamle traktorer ved Helge Randem, gårdbruker.
13:00 Roboter som forskningsverktøy: RoboFarmer, DLT farming og SFI Digifoods
13:30 Dronetjenester fra «Plantefenotyping NMBU», Muhammad Fahad Ijaz, NMBU
13:50 Aksgroing og falltallsstabilitet – muligheter med nye sorter – Jon Arne Dieseth, Graminor
14:10 Vannmetningstoleranse i nordiske havresorter, RobOat-prosjektet – Anja Ruud
14:30 Hvor langt er vi unna høyprotein havre til mat? DiversityOats og OatFrontiers-prosjektene, Morten Lillemo og Kai Ilves
14:50 Avslutning