Ønsket å få dypere forståelse i bedriftsledelse

Av Emma Susanna Hidas

Baki
Foto: Privat

Som HSEQ Manager i en industribedrift har Baki Agushaj et bredt ansvarsområde. Det å kunne knytte fagstoffet direkte til situasjoner fra arbeidshverdagen, ser han på som veldig verdifullt.

👋 Fortell litt om din nåværende jobb  

Jeg jobber som HSEQ Manager i en industribedrift med rundt 80 ansatte i Stavanger. I en relativt liten organisasjon som vår overlapper ofte ansvarsområdene, og rollen min favner derfor bredt. I tillegg til ansvar for kvalitet og HMS, har jeg også ansvaret for HR, ESG-rapportering, strategiarbeid, forbedringsprosesser, KPI-er og målinger, samt interne og eksterne revisjoner. Rollen innebærer også å være prosjektleder i ulike endringsprosesser – som for eksempel innføring av nytt ERP-system og utviklingsarbeid internt. Kort sagt handler mye av jobben min om å få alle ledd i organisasjonen til å fungere best mulig sammen. Jeg jobber tett med resten av ledergruppen, og vi utfyller hverandre godt. 

🎓 Hvorfor valgte du årsstudiet bærekraftig økonomi og ledelse?

Jeg har en teknisk bakgrunn med fagbrev som CNC-operatør og dimensjonskontrollør, samt teknisk fagskole, som jeg tok ved siden av fulltidsjobb. Etter hvert som jeg tok på meg mer ansvar og ble mer involvert i strategiske prosesser i bedriften, ønsket jeg å få en dypere forståelse i bedriftsledelse. Jeg søkte derfor på en Executive MBA, men manglet 60 studiepoeng for å kvalifisere. Årsstudiet i bærekraftig økonomi og ledelse ble da et naturlig mellomsteg – egentlig et litt tilfeldig valg i starten, men det viste seg å være et veldig godt valg. Studiet traff overraskende godt for min del, både innholdsmessig og i måten det er lagt opp på. 

💼 Hvordan passer studiet inn i din jobb?  

Studiet har passet veldig godt inn i jobben min. Fagene traff godt, og det var lett å se relevansen i det vi lærte. Jeg har fått ny innsikt og en dypere forståelse for flere temaer jeg allerede jobber med, særlig innen ledelse, organisasjonspsykologi og strategi. Det å kunne koble fagstoffet direkte til situasjoner fra arbeidshverdagen har gjort det lettere å forstå de ulike emnene – og ikke minst å huske det jeg lærer. 

🙋Hvordan synes du det er å studere digitalt?   

Med fulltidsjobb og tre barn hjemme har det digitale formatet vært avgjørende for å få dette til å gå opp. Det har gitt meg fleksibilitet og mulighet til å ta med meg studiet inn i hverdagen – for eksempel ved å høre på en forelesning mens jeg jogger, eller mens jeg ser på et av barna under turntrening. Selv om jeg ikke nødvendigvis får med meg alt der og da, gjør det at jeg husker mye bedre når jeg senere setter meg ned med studiene som ofte er i helgen. 

🚀 Annet du ønsker å legge til?  

Et av våre bærekraftsmål i bedriften er FN’s mål om "god utdanning". Jeg tror videreutdanning og faglig påfyll er nyttig for alle – både for lærlingene våre og høvdingen på toppen. I mange lignende bedrifter tror jeg det sitter flere med lignende historie som meg, med en teknisk bakgrunn som har tatt på seg en lederrolle. Et fleksibelt tilbud som dette er gull verdt for dem som er i samme situasjon. Det er fullt mulig å få det til, men man må finne sin egen måte å prioritere på. Her gir NMBU den fleksibiliteten som gjør det litt enklere. 

Student som sitter foran en laptop.

Publisert - Oppdatert

Del på