Stor sikkerhets- og beredskapskonferanse på NMBU

Av Eivind Norum

Ønsket velkommen
Ønsket velkommen. Lars Atle Holm ønsket velkommen til sikkerhets- og beredskapskonferansen ssom gjennomføres på NMBU.Foto: Bård M. Tollefsen

NMBU er i år vertskap for den årlige sikkerhets- og beredskapskonferansen i kunnskapssektoren. Til stede på NMBU er en rekke deltagere fra hele landet.

Samlingen skal blant annet bidra til at kunnskapsinstitusjonene er oppmerksomme på hvilke sikkerhets- og beredskapsutfordringer som kan oppstå. I tillegg vil en arbeide mer helhetlig for å øke beredskapen og forbygge ulike typer sikkerhetshendelser.


Ønsket velkommen med kornaks

Direktør ved NMBU Lars Atle Holm ønsket deltagerne velkommen ved å vise bildet av et kornaks, og det skjedde ikke helt uten grunn.


- Ved NMBU jobber vi med å utvikle beredskapen for matsikkerhet, mattrygghet og en forvaltning av naturressursene i en tid med klimaendringer og naturtap. Det har blitt skremmende aktualisert det siste året, når Ukrainia, som Europas kornkammer har blitt en forferdelig slagmark. Vår beredskap, gjennom vår egen selvforsyning, er mer aktualisert enn på lenge. Det føles derfor naturlig å ønske dere alle velkommen til beredskapskonferanse nettopp her på NMBU, sa en engasjert Holm.


Han ble møtt med applaus fra en rekke ledere, rådgivere, HMS-koordinatorer og andre som arbeider daglig med å bedre sikkerhets- og beredskapsarbeidet i høyere utdanning.

Antall utfordringer øker

Kunnskapssektoren har de siste årene vært nødt til arbeide stadig mer med beredskap og sikkerhet. Og årskonferansen ved NMBU er ment å bidra til å øke dette arbeidet ytterligere. Blant annet tar konferansen opp alt fra et overordnet sikkerhet- og beredskapsarbeid til lokale tiltak, når hendelser oppstår langt hjemmefra eller når ekstremværet slår til.

Over to dager


Konferansen går over to dager og gjennomføres av beredskapsrådet i kunnskapssektoren, i samarbeid med Kunnskapsdepartementet (KD) og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Selve åpningen av konferansen ble gjennomført av departementsråd Dag Thomas Gisholt.

Deltagerene fikk informasjon om NMBU.
Deltagerne fikk informasjon om NMBU. Foto: Bård M. Tollefsen

Publisert - Oppdatert

Del på