Trainee hos Skatteetaten

Av Emma Susanna Hidas

Hajar portrett
Foto: Magnhild Hummel

Hajar Benhammou er akkurat ferdig med master. Etter fem år på NMBU venter traineestilling hos Skatteetaten i Oslo.

- Jeg bestemte meg for å ta en master i samfunnsøkonomi og bærekraft ved NMBU fordi jeg allerede trivdes så godt med bachelorgraden min som jeg tok her, og var ikke helt klar for å forlate Ås.  

1. Hvorfor valgte du master i samfunnsøkonomi på NMBU? 

I løpet av graden fikk vi muligheten til å spesialisere oss i ulike retninger, så valget av spesialisering i miljø-, klima- og energiøkonomi passet perfekt for meg, siden jeg allerede hadde en bakgrunn innenfor fornybar energi. Det var også gode muligheter for å kombinere emner man hadde interesse for med andre obligatoriske emner, med andre ord, kunne man skreddersy sin egen grad. I tillegg er det et internasjonalt studieprogram, som gir muligheten til å danne vennskap med mennesker fra mange forskjellige land over hele verden. Dette åpnet opp for nye perspektiver og bidro til engasjerende diskusjoner i klasserommet. 

2. Hvordan opplever du relevansen av denne mastergraden i din kommende jobb? 

Til høsten starter jeg i en trainee stilling hos Skatteetaten hvor jeg får lov til å prøve meg på ulike fagområder og bli kjent med organisasjonen, før jeg lander på fast rolle etter trainee perioden. En tverrfaglig mastergrad, som mastergraden i samfunnsøkonomi og bærekraft ved NMBU, er svært relevant i jobben jeg skal starte i.

Ved bruk av statistiske metoder og analyser har vi vært innom et bredt spekter av problemstillinger som gikk inn på både offentlig forvaltning og bærekraftig utvikling. Dette har utstyrt oss med evnen til å komme frem til bedre beslutningstaking for samfunnets beste.

Publisert - Oppdatert

Del på