Livsvitenskapskonferansen 2025: Helsedata, verdiskapning og forskning
I 2025 skal Livsvitenskapskonferansen handle om helsedata – fra tilgang til verdiskapning og grensesprengende forskning. Meld deg på i dag!
Dato:
Sted:
Meet Ullevål
Få med deg innlegg av internasjonale hovedtalere med bakgrunn fra verdensledende industri, forskning og innovasjon, paneldebatter, parallellsesjoner, og benytt anledningen til å utvide ditt profesjonelle nettverk.
Bli med når vi skal finne løsningene som kan gi Norge økt utbytte av de store investeringene i helsedata og forskning.
På konferansen får du høre fra de fremste forskningsmiljøene i landet, de sentrale lederne i Helse-Norge, verdensledende legemiddelselskaper, oppstartsmiljøer, investorer og beslutningstakere. Her er noe av det du får med deg,
Statssekretær Torgeir Micaelsen vil snakke om myndighetenes ambisjoner for den videre satsingen på helsedata og og næringsminister Cecilie Myrseth om politikk for helseindustrien.
Vi har to internasjonale hovedtalere:
- Timothy M. Miller, Vice President, Enterprise Science & Innovation, Thermo Fisher Scientific
- Erwin Bøttinger, direktør for forskningssenteret Wyss Centre
De vil snakke om hvordan kunstig intelligens koblet mot helsedata kan løse de store helseutfordringene vi står overfor.
Leder av Høyre, Erna Solberg og ledere for Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet, Oslo universitetssykehus, legemiddelindustrien med flere diskuterer hva en målrettet satsning på helsedata vil bety for å utvikle en konkurransedyktig norsk helsenæring, og hvordan forskning og innovasjon kan være verktøy for å utvikle for et verdensledende helsevesen.
På dag én arrangerer NMBU også en parallellsesjon sammen med Sintef og The Life Science Cluster.
Tema for sesjonen er bruk av kunstig intelligens og legemiddeldesign i arbeidet med å utvikle nye antibakterielle og antivirale legemidler. Her vil NMBUs Morten Kjos innlede om Bruk og design av antimikrobielle peptider å bekjempe antibiotikaresistente patogener – muligheter og utfordringer.
På dag to setter vi søkelyset på hvordan vi skal levere morgendagens helsetjenester og hvordan vi skal øke norsk konkurransekraft med utgangspunkt i rapporten om europeisk konkurransekraft fra den tidligere europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi.
Det blir karrierearrangementet Young Talents 2024 og pitche-konkurranse for oppstartsbedrifter og innovasjonsprosjekter.
Konferansen gjennomføres som et Oslo Science City Arena-arrangement i samarbeid med sterke kunnskaps- og næringslivspartnere.
Universitetet i Oslo er arrangør sammen med Oslo Science City, Oslo universitetssykehus, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, SINTEF, Legemiddelindustrien, Oslo Cancer Cluster, The Life Science Cluster og Norway Health Tech. Industripartnere er AstraZeneca, Bayer, GE Healthcare, GSK, Novartis, Novo Nordisk, Roche og Thermo Fisher.