Ønsker å bidra til bedre fiskehelse gjennom forskning

Av Camilla Wiik Gjerdrum

Malin Brimsholm har fått stipendiatstilling etter ferdig utdannelse.
Malin Brimsholm har fått stipendiatstilling etter ferdig utdannelse.Foto: Camilla Wiik Gjerdrum

Malin Brimsholm valgte akvamedisin på slutten av veterinærstudiet. Det har gitt henne mulighet til å forske på oppdrettslaks.

Da doktorgradsstipendiat Malin Brimsholm startet på veterinærutdanningen, var planen å bli smådyrveterinær, men etter feltkurset på Frøya ombestemte hun seg og valgte akvamedisin.

– Jeg har lyst til å jobbe med akvamedisin fordi jeg synes det virker spennende med sykdomsovervåkning og det at oppdrett er en så viktig næring for Norge, sa hun under feltkurset på Frøya i 2018.

Nå er Malin stipendiat i Faggruppe Anatomi ved Institutt for prekliniske fag og anatomi hvor hun skriver doktorgrad om melaninflekker hos nettopp oppdrettslaks.

– Jeg ønsket å jobbe videre med akvamedisin, og denne jobben er midt i blinken for meg, ettersom jeg får være med å finne løsninger på store utfordringer i oppdrettsnæringen. Min oppgave som veterinær er å ivareta dyrehelsen, og som forsker forsøker jeg å bidra til at laksen får et optimalt liv i merdene, sier Malin i dag.

Hun er glad hun har en dyktig faggruppe i ryggen, som har jobbet med slike problemstillinger lenge.

– Jeg er veldig glad jeg valgte akvadifferensieringen, slik at jeg fikk et innblikk i næringen før jeg startet som stipendiat, forteller hun.



Publisert - Oppdatert

Del på