Aina Matre: Kystmuseet i Øygarden

Aina Matre (33) fra Bergen har en master i naturbasert reiseliv. Hun stortrives i jobben som prosjektleder reiseliv på Kystmuseet i Øygarden.

Kan du fortelle litt om din nåværende jobb?
Jeg utvikler opplevelsespakker i samarbeid med lokale aktører i Øygarden.  Noen eksemler på dette er havsafari, klippevandring, historieformidling og visningsturer til Øygarden visningssenter (havbruk). Kystmuseet samarbeider også om reiselivsutvikling i hele kystregionen Fjell, Sund og Øygarden gjennom den nyetablerte reiselivsdestinasjonen "Kysteventyret". På Kystmuseet tar jeg også i mot besøkende og har omvisninger. I tillegg har jeg ansvar for gruppebestillinger, markedsføring, uteaktiviteter og kafé.

Hvorfor valgte du å studere på UMB?
Den to-årige masteren,naturbasert reiseliv, var midt i blinken for meg med tanke på mine interesser og framtidige jobbønsker.

Tidligere hadde jeg en bachelor i reiselivsledelse fra BI. Etter 7 års arbeidserfaring utenom reiselivsnæringen, ønsket jeg å spore inn på den retningen igjen. Jeg angrer absolutt ikke på studievalget, og er storfornøyd i min nåværende jobb.

Hvilken nytte har du hatt av utdanningen du tok ved UMB?
Spesielt fag som næringsutvikling, entreprenørskap og naturbasert reiseliv i kombinasjon med utferder til småskala reiselivsbedrifter har vært nyttig for meg.

Har du noen råd til kommende studenter?
Velg fag etter interesser, ta sosiale verv, knytt kontakter og nyt studietilværelsen.

 Aina Matre fullfrte i 2009 master i naturbasert reiseliv, og trives i jobben hos Kystmuseet ygarden.

Publisert - Oppdatert

Del på