Bryggeriet ved Matpiloten

Matpiloten består av flere ulike prosesshaller. Én av disse er Bryggeriet på NMBU. 

I lokalene våre finner du infrastruktur og utstyr for forskning, innovasjon og undervisning. 

Oppdrag

Ved bryggeriet kan vi også ta på oss oppdrag for matprodusenter og andre kunder.  

Vi har bryggeri i miniskala, i tillegg til utstyr for malting av korn, og mosing og pressing av frukt.  Derfor kan vi gjennomføre brygging, malting og siderproduksjon i liten skala.  

Vi kan også hjelpe deg med å måle kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske egenskaper i produktet ditt.  

Som kunde hos Bryggeriet i Matpiloten vil du få tilgang til kompetanse, teknologi og spesialutstyr. 

Eksempler på utstyr i bryggeriet: 

  • Maltingsanlegg 
  • Bryggeri 
  • Saftpresse 
  • Analyseutstyr 

I tiden framover skal vi investere i: 

  • Bedre utstyr for malting 
  • Tempererte fermenteringsrom 
  • Flasketapperi med skumstabilisering 

Ønsker du å utføre tester hos oss? Ta kontakt!

Kontaktperson: 
Oppdragsleder Ellen Skuterud (tlf. 67 23 25 55 / 409 21 589) 

Relatert innhold
Her har matforskerne sin egen fabrikk

Her har matforskerne sin egen fabrikk

Matpiloten er matforskernes egen fabrikk. På NMBU kan forskerne bruke eget meieri, bryggeri og bioraffineri til finne ut hvordan maten kan bli enda bedre og mer bærekraftig.

NMBU-forsker vil vekke liv i gamle øltradisjoner

NMBU-forsker vil vekke liv i gamle øltradisjoner

I Norge har vi lange tradisjoner for ølbrygging. Men kunnskapen om brygging av surøl, også kalt ølets sjampanje, er nesten borte. Nå vil NMBU-forsker Anna Dysvik løfte fram igjen surøl-tradisjonen, og gjøre bryggingen både raskere og bedre.

Published 22. november 2020 - 12:23 - Updated 26. november 2020 - 14:15