Matpiloten - Norges eneste forskningsfabrikk for mat

Matpiloten er Norges eneste forskningsfabrikk for mat. I lokalene våre finner du infrastruktur og utstyr tilrettelagt for forskning, innovasjon og undervisning.  

Her arbeider vi med forskningsprosjekter, underviser studenter og tester produksjon av alt fra surøl til norsk tapasost laget på geitemelk.  

Vi har utstyr for produksjon av næringsmidler i liten skala, som for eksempel ystekar og ostepresser, tanker for fermentering, bryggeri og saftpresse. Matpiloten har også laboratorier med et bredt utvalg av analyseutstyr.   

Hvorfor trenger vi en forskningsfabrikk for mat?

Matproduksjon i dag favner bredere enn tidligere. Det er ikke nok bare å få mat på bordet, samfunnet stiller stadig høyere krav til bærekraftig utnyttelse av råvarene i Norge.

Dette innebærer at vi må ha et økt fokus på å utnytte hele råvaren og benytte grønn teknologi når vi produserer matvarer. 

Ved Matpiloten undersøker vi metoder for mer bærekraftig matproduksjon og best mulig utnyttelse av råvarer.

Oppdrag ved Matpiloten

Testanlegget brukes i hovedsak til forskning og undervisning, men vi kan også ta på oss oppdrag for matprodusenter og andre kunder.

Slik får vi utnyttet vår kompetanse og tilgjengelig utstyr, i tillegg til å få kontakter som er verdifulle både for forskning og undervisning.

Ønsker du å utføre tester hos oss? Ta kontakt!

Kontaktperson for oppdrag ved Matpiloten: Overingeniør Ellen Skuterud

 

Klikk på lenkene under for mer informasjon om de enkelte fasilitetene:

Published 6. April 2016 - 11:23 - Updated 26. juni 2019 - 14:07