Matpiloten

Matpiloten

Matpiloten består av flere ulike prosesshaller. Én av disse er Meieriet på NMBU.

Om Matpiloten

  • Matpiloten, eller Food Pilot Plant, er Norges største forskningsfabrikk for mat og nasjonalt testanlegg for matproduksjon.  
  • Fabrikken huses av NMBU – Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Nofima.  
  • Hos NMBU finnes meieri, bryggeri og bioraffineri. Hos Nofima ligger det flere avdelinger av forskningsfabrikken: Kjøtthall, fiskehall, bakeri, frukt- og grønnsakhall og en egen, hermetisk lukket hall for å arbeide med farlige bakterier. 
  • Matpiloten fikk i 2019 millionstøtte fra Forskningsrådet til videre oppgradering av infrastrukturen. 

 

Kontaktinformasjon:

For mer informasjon, kontakt senioringeniør 

+47 67232555
+47 40921589

Nytt fra Matpiloten

Her har matforskerne sin egen fabrikk

Her har matforskerne sin egen fabrikk

Matpiloten er matforskernes egen fabrikk. På NMBU kan forskerne bruke eget meieri, bryggeri og bioraffineri til finne ut hvordan maten kan bli enda bedre og mer bærekraftig.

Fra Egypt til Ås for å ta doktorgrad på ost

Fra Egypt til Ås for å ta doktorgrad på ost

Hun kom fra Alexandria til Ås for å lage bedre ost. Sara Mohamed Gaber Mohamed har tatt doktorgrad på mineralene i meieriprodukter. 

Kan vi skreddersy mat og dyrefôr for å bedre bakteriesammensetningen i tarmen?

Kan vi skreddersy mat og dyrefôr for å bedre bakteriesammensetningen i tarmen?

Det vi spiser, påvirker helsen vår. En ny studie viser hvordan mat og dyrefôr kan tilpasses for å bidra til å styrke spesifikke, gode bakterier i fordøyelsessystemet.