Felles løft for å diskutere rødt kjøtt i kostholdet

6. og 7. november 2013 ble det arrangert et arbeidsmøte på Senter for grunnforskning i regi av professor Bjørg Egelandsdal, NMBU. Hovedtemaene var kjøtt og helse, med spesielt fokus på tarmkreft, tarmflora og overvekt.

Bilde av biffmiddag, brukt som hovedbilde til prosjektet Sunnere storfekjøtt, i regi av Egelandsdal / IKBM.
Bilde av biffmiddag, brukt som hovedbilde til prosjektet Sunnere storfekjøtt, i regi av Egelandsdal / IKBM. Foto: Animalia / T. Hjulmand, Moment Fotografi

Senter for grunnforskning (CAS) sitt prosjekt: "Matoppfattelsens økologi" og det FFL/JA (Forskningsavgift på landbruksprodukter/Forskningsmidler over jordbruksavtalen)-finansierte prosjektet: "Sunnere storfekjøtt" arrangerte i fellesskap et arbeidsmøte 6. og 7. november 2013 på Vitenskapsakademiet i Oslo.

Det ble en bred diskusjon av dette utfordrende temaet fordi møtet samlet forskere med ulik bakgrunn; fra kreft- til matforsking. Arbeidsmøtet hadde også med fagfolk med erfaring fra fedmeforskning som satte konsum av kjøtt inn et annet perspektiv.

Produksjon av rødt kjøtt har vært hyppig debattert i de senere år. Mange andre land har for tiden den samme debatten, og det deltok forskere fra USA og fra flere land i Europa på møtet.

Hovedtemaene som ble diskutert var kjøtt og helse med spesielt fokus på tarmkreft, tarmflora og overvekt, mekanismer for mulig sykdomsutvikling, samt ulike forskningsmetoder. Dette er spennende temaer som sikkert også vil bli tatt opp på nye faglige møter i mange år framover.

Arbeidsmøtets program

Publisert - Oppdatert

Del på