Bioprosessteknologi og bioraffinering (Bioref)

Vi driver et bioraffineringslaboratorium som inkluderer utstyr som dampeksplosjonsenhet, hydrolysereaktorer, gjærere, ultra-/nanofiltreringsutstyr, trefases separator, mikrofluidator og en sprøytetørker.

Pågående forskningsaktiviteter:

  • Dampeksplosjon forbehandling av lignocellulosisk biomasse
  • Enzymatisk saccharification av lignocellulose og tang
  • Gjæring for produksjon av enzymer, bioetanol, melkesyre og enkeltcellet protein
  • Prosessutvikling for gjæring: gjentatt fed-batch, kontinuerlig
  • Mikrobielle samfunn i biogassreaktorer og tarmsystemer
  • Lignin karakterisering og valorisering
  • Produksjon av prebiotika fra tre hemicellulose
  • Ølbrygging

Relevante prosjekter og partnere

Foods of Norway, Bio4Fuels, Industrial Biotechnology, The Norwegian Seaweed Biorefinery Platform, BACS, HEMISURF, ImprovAFish, GreenPlantFood, UnveilMe, forskningsgruppen PEP, forskningsgruppen Memo, NIBIO, Nofima, Borregaard, Norilia, Cambi

Relatert innhold
Kan vi skreddersy mat og dyrefôr for å bedre bakteriesammensetningen i tarmen?

Kan vi skreddersy mat og dyrefôr for å bedre bakteriesammensetningen i tarmen?

Det vi spiser, påvirker helsen vår. En ny studie viser hvordan mat og dyrefôr kan tilpasses for å bidra til å styrke spesifikke, gode bakterier i fordøyelsessystemet.

Tenk på tarmen - spis trær!

Tenk på tarmen - spis trær!

Karbohydratene i trær er de samme som du finner i fiber i korn og bønner og har en særdeles gunstig effekt på tarmfloraen. Dersom vi spiser mer trær, kan dette motvirke tykktarmskreft og irritabel tarm.

Labpilot bioraffineri

Labpilot bioraffineri

Bioraffineringslaben ved NMBU brukes til forskning, undervisning og innovasjon. Vi tar også oppdrag fra eksterne samarbeidspartnere og næringsliv.

Published 14. september 2021 - 9:22 - Updated 14. september 2021 - 15:24