Ny faglitteratur i mikrobiologi

Av Siri Eikrem Skotland

Professor emiritus i anvendt mikrobiologi Arne Tronsmo gav nylig ut den første norske læreboka i mikrobiologi. Han har siden 1973 undervist i cellebiologi, molekylærbiologi, generell mikrobiologi, mikrobiell økologi og mykologi på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Vi gratulerer med en flott lærebok!

Det finnes en rekke lærebøker i mikrobiologi på engelsk, men mange har etterspurt en lærebok også på norsk. Dette inspirerte Arne Tronsmo til å ta fatt på arbeidet, og nylig ble den norske læreboka Innføring i mikrobiologi gitt ut på Universitetsforlaget.

«Innføring i mikrobiologi» er en rikt illustrert lærebok som gir en god og bred innføring i mikrobiologi på bachelornivå. Boka går grundig inn på sentrale tema som den prokaryote og eukaryote celletypen, klassifisering, vekst, kontroll av vekst, mikrobiell genetikk, og det fysiologiske og fylogenetiske mangfoldet til mikroorganismene. Den omhandler også tema som anvendt, industriell og medisinsk mikrobiologi. 

Ettersom faget mikrobiologi bygger på kunnskaper i kjemi, biokjemi, molekylærbiologi, cellebiologi og genetikk, inneholder boken også en kort innføring i disse fagområdene. Boken har mange og gode illustrasjoner som gir økt forståelse for mikroorganismenes livsformer, strukturer og prosesser.

Publisert - Oppdatert

Del på