Boklansering: SKJULT – skatteparadis, kapitalflukt og hemmelighold

Skjult
SkjultFoto: Skjermdump / Foto: KLP/NUPI/Cynthia Carfagno

Velkommen til frokost-lansering 19. januar av Tax Justice Norges nye bok, der Julie Brun Bjørheim og Andreas Økland har bidratt med en artikkel.

Syv år etter forrige bok, gir Tax Justice Norge ut en oppfølger om skatteparadis, kapitalflukt og hemmelighold. Skatteforsk er en av bidragsyterne, der Julie Brun Bjørkheim og Andreas Økland i en artikkel oppsummerer hva forskere vet om skatteparadis i dag. Forskningen dreier seg både om hvor mye husholdninger skjuler av formuer gjennom skatteparadiser og skallselskaper, og hvordan multinasjonale selskaper flytter overskudd mellom land for å spare skatt.  

«Det forskes intensivt på omfanget av skatteparadisbruk. I dag vet vi langt mer enn for bare ti år siden», skriver Brun Bjørkheim og Økland.

Boklanseringen foregår 19. januar på Pressens hus i Oslo kl. 08.30 til 09.30, der Skatteforsk-stipendiat Julie Brun Bjørkheim er en av innlederne.

Programmet:

  • Sigrid Klæboe Jacobsen, daglig leder i Tax Justice Norge ønsker velkommen
  • Julie Brun Bjørkheim, stipendiat på Skatteforsk (NMBU), innleder om hva vi vet om skatteparadis i dag
  • Videoinnlegg fra Abdul Chowdhary, medlem av FNs skattekomite og utviklingsorganisasjonen South Centre
  • Panelsamtale ledet av Peter Ringstad, politisk leder i Tax Justice Norge med Kiran Aziz (KLP), Trygve Harlem (UiO) og Kristine Sævold (UiB).

Lanseringen kan også følges digitalt.  

Dette skriver Tax Justice Norge om boka:

Syv år er gått siden Tax Justice Norge ga ut forrige utgave av boka SKJULT – skatteparadis, kapitalflukt og hemmelighold. 

Siden da har internasjonale organisasjoner som OECD og EU forsøkt å reformere skattesystemet, men med magert resultat. Tross den økte politiske viljen til å slå ned på skatteparadisene, øker bruken av dem. Nær halvparten av overskuddet til multinasjonale selskaper bokføres i skatteparadiser, og private formuer som tilsvarer ti prosent av verdens BNP, er plassert der. Med denne boken ønsker vi å inspirere til handling og til videre forskning.

Mer informasjon om arrangementet og boka finner du her.

Interessert i skatteparadis? Sjekk ut Skatteforsk-temasiden vår.

Fakta

Abonner på nyheter fra Skatteforsk ved å melde deg på her.

Publisert - Oppdatert

Del på