Sveriges Finanspolitiske Råd: Konferanse om økonomisk ulikhet

Finanspolitiska Rådet
Finanspolitiska RådetFoto: Skjermdump

Se Finanspolitiska Rådets konferanse om økonomisk ulikhet, der Annette Alstadsæter var moderator.

Økonomisk ulikhet var temaet for Sveriges Finanspolitiske Råds konferanse 20. oktober i Stockholm. Skatteforsk-leder Annette Alstadsæter, som er medlem av rådet, var moderator i de to første delene sammen med Jesper Roine (Stockholm School of Economics). 

Opptak av hele konferansen er tilgjengelig her.

Programmet: 

Del 1: Data & Drivkrefter (moderatorer: Annette Alstadsæter og Jesper Roine). Presentasjoner av Lucas Chancel, Daniel Waldenström, Åsa Hansson, med påfølgende paneldiskusjon om utfordringer og veien framover. 

Del 2: Effekter (moderatorer: Annette Alstadsæter og Jesper Roine). Presentasjoner av Torben Andersen, Markus Jäntti, og Therese Nilsson, med paneldiskusjon om utfordringer og veien framover.

Del 3: Reformer (moderator Lars Heikensten). Presentasjon av Stefanie Stantcheva. Paneldiskusjon med Susanne Ackum, Per Molander, Lisa Pelling, Torsten Persson, Fredrik Sjöholm, samt moderator Lars Heikensten.

Slides og opptak fra konferansen finner du her.

Finanspolitiska rådet er en statlig myndighet som har i oppgave å gjøre en uavhengig vurdering av den svenske regjeringens økonomiske politikk. Rådet ble opprettet i 2007 og består av seks medlemmer og et sekretariat med fem ansatte.

Fakta

Abonner på nyheter fra Skatteforsk ved å melde deg på her.

Publisert - Oppdatert

Del på