Merittert underviser oppnevnt til professor

Av Ann Christin Slettvold

Elin Kubberød ønsker velkommen nye studenter 1. dag på Campus Ås 2020.
Elin Kubberød ønsker velkommen nye studenter 1. dag på Campus Ås 2020.Foto: Håkon Sparre

Elin Kubberød er oppnevnt til professor i entreprenørskap og innovasjon ved NMBU HandelshøyskolenHun ble for kort tid siden en av NMBU sine første meritterte undervisere.

Professoropprykk

Det var et enstemmig ansettelsesutvalg ved Handelshøyskolen (HH) som rett over påske besluttet å gi Elin Kubberød opprykk til professor. Den vitenskapelige komiteen som vurderte hennes kompetanse var svært positive, og det var ingen tvil om saken hverken fra dem eller oss, uttaler en stolt dekan Gro Ladegård.  

-  Jeg føler meg privilegert som har fått muligheten til å utvikle meg faglig og bygge kompetanse dette stimulerende og kreative fagmiljøet. NMBU og Handelshøyskolen er en unik arbeidsplass med stor frihet, en frihet jeg har tatt i rollen som «endringsagent» sammen med dyktige kollegaer og inspirerende studenter. Det er fra dem jeg henter energien til å utvikle min forskning og pedagogiske virksomhet, sier Elin Kubberød. 

Merittert underviser 

Kubberød er en av NMBUs nylig meritterte undervisere. Status som Merittert underviser tildeles personer, som over tid og systematisk, har videreutviklet sin undervisningskompetanse til et vesentlig høyere nivå enn den forventede basiskompetansen. 

Bakgrunn 

Elin Kubberød kommer fra Rygge, er utdannet Cand Agric innenfor matvitenskap og Dr. Oecon fra Handelshøyskolen BI, Institutt for Markedsføring, og har vært ansatt som førsteamanuensis ved NMBU Handelshøyskolen siden 2013. Hun har en unik bakgrunn både fra innovasjonsforskning innen matindustri i sin tid i Nofima og egen erfaring fra start-up verdenen. Elin har også vært bidragsyter til entreprenørskapsaktiviteter, teknologioverføring og kommersialisering av forskning i sin tid fra Forskningsavdelingen ved NMBU. 

Forskning og undervisning

Elin Kubberøds forskningsproduksjon utgjør 49 vitenskapelige arbeider, inkludert 20 vitenskapelige artikler i anerkjente fagfellevurderte tidsskrifter. Samlet sett er forskningen først og fremst relevant for markedsorientert produktutvikling og innovasjonsledelse, samt har relevans for markedsføring og strategisk utvikling av mindre virksomheter og startups innen ulike sektorer. Når det gjelder Kubberød sin forskning på entreprenørskapsutdanning, har hun jobbet strategisk og systematisk for å dokumentere læringseffektene, noe som har bidratt til å styrke entreprenørskapsutdanningens legitimitet nasjonalt og internasjonaltHun demonstrerer også forskningsbasert undervisning gjennom aktivt å bruke egen forskning i kursene sine. Kubberød samarbeider med andre nasjonale og internasjonale forskere. Hun har presentert sin forskning på en rekke internasjonale konferanser, både innen entreprenørskapsutdanning og entreprenørskaps- og innovasjonsfeltet.  

Kubberød har bred undervisningserfaring på alle nivåer fra NMBU, og underviser også på ph.d.-nivå ved UiO. Hun har veiledet både doktorgradsstudenter og over 40 masterstudenter, og publisert forskning i samarbeid med flere av sine studenter. Elin Kubberød sikter høyt i forhold til sin dedikasjon i pedagogisk utvikling, og hun har en systematisk tilnærming til å utvikle læringsmetoder og praksis i undervisningen. Hun vektlegger kollegial praksis og eksperimenterer uredd med nye og innovative metoder for å forbedre studenters læring. Et eksempel er peer mentor-programmet, som ble startet i 2014. Dette initiativet representerer en av hovedpilarene i hennes undervisningsfilosofi, hvor studentene settes i førersetet for å støtte og forbedre medstudentenes læring. Kubberød kan vise til svært gode evalueringer fra studenter for sin undervisning og veiledning. 

Elin Kubberød har vært en aktiv bidragsyter i pedagogisk utviklingsarbeid ved NMBU og nasjonalt. Hun har mottatt en rekke priser og nominasjoner for sin innsats som underviser både fra NMBU og NOKUT – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen 

Elin Kubberød sammen med uteksaminerte masterstudenter i entreprenørskap og innovasjon
Elin Kubberød sammen med uteksaminerte masterstudenter i entreprenørskap og innovasjon Foto: Judith Marie Holter

NOKUT-podden #17 Den om tilbakemelding og veiledningmed Elin Kubberød og Inna Marie Dahlen.

Publisert - Oppdatert

Del på