Fra fråtsing til ressursknapphet

Av Lise Thoen

Vannmelon
VannmelonFoto: Andrii Zastrozhnov/Shutterstock

I emnet Bærekraftig entreprenørskap fokuserer på hvordan innovasjon kan bidra til nye løsninger som skaper, fanger og bevarer verdier for et mer bærekraftig samfunn og næringsliv. I januar 2020 er temaet for dette emnet «Fremtidens mat: Fra fråtsing til ressursknapphet».

Verden står overfor enorme sosiale og miljømessige utfordringer. Skal vi klare å finne løsninger, er «business as usual» ikke et alternativ. Vi må utvikle nye perspektiver og nye modeller. Innovasjon i samarbeid og i forretningsmodeller blir nødvendig for å løse utfordringene som ligger til grunn for FNs bærekraftsmål.

  • Mange av disse målene vil gripe inn i den overordnede utfordringen «fremtidens mat»
  •  Hva skal vi spise?
  • Hvordan og hvor skal vi dyrke?
  • Hvor kommer maten fra?

Gjennom en tre ukers spennende og involverende læringsprosess får studentene i Bærekraftig entreprenørskap arbeide i tverrfaglige team, lære på en annerledes måte, møte andre studenter med ulike perspektiver og anvende fagkunnskap i kreativt samarbeid. Emnet er en pilot som skal utforske tverrfaglig samarbeid på tvers av fakulteter og studieprogram ved NMBU, men bygger på et velprøvd og faglig anerkjent undervisningsopplegg i bærekraftig entreprenørskap. Problemene som skal jobbes med, vil bli fremmet i et samarbeid mellom akademia, industri, gründere og sivilsamfunn og ta utgangspunkt i virkelige problemstillinger knyttet til fremtidens mat. Bærekraftig entreprenørskap, INN 271, går i januarblokken og er åpent for 25 -30 studenter fra alle NMBUs studieprogram (fortrinnsvis siste år bachelor, første år master). 

Sjekk ut brosjyren her

Ta kontakt med Emneansvarlig Elin Kubberød (Handelshøyskolen) eller Elin Børrud (LANDSAM) for mer informasjon

Publisert - Oppdatert

Del på