Kattens atferd og velferd i engelsk versjon

Av Janne Karin Brodin

The Cat

Lær om kattens atferd gjennom hele livet, og vår rolle for å hjelpe kattunger til å utvikle seg til glade, velbalanserte voksne katter i boken "The Cat – Behaviour and Welfare"

Boken The Cat – Behaviour and Welfare, skrevet av NMBU professor emeritus Bjarne O. Braastad, Anne McBride og NMBU professor Ruth Newberry er nå utgitt. Denne engelske boken er en oppdatert og utvidet versjon av den norske 2. utgaven av Katten – atferd og velferd fra 2019. Boken er skrevet både for etologer, veterinærer og dyrepleiere og for vanlige katteeiere – akkurat som den norske boken.

I boken får du et fascinerende innblikk i alle aspekter av huskattens atferd. Den er skrevet for å hjelpe katteeiere, veterinærer og andre som jobber med katter til å bedre forstå katter og dermed forbedre kattens velferd. Lær om kattens atferd gjennom hele livet, og vår rolle for å hjelpe kattunger til å utvikle seg til glade, velbalanserte voksne katter. Boken tar også for seg kommunikasjon hos katter og forskjeller i personlighetstyper og raser. Du lærer å gjenkjenne atferdsproblemer og hvordan du kan forebygge eller håndtere dem.

Bjarne O. Braastad, professor i etologi, NMBU/IHA
Bjarne O. Braastad, professor i etologi, NMBU/IHA Foto: NMBU

Du kan også lære litt om deg selv og andre katteeiere, da boken også omhandler hvem katteeiere er, hvorfor og hvordan vi holder katter. Forstå viktigheten av båndet mellom menneske og dyr og hvordan katter kan være til fordel for vår egen mentale og fysiske helse.

Boken er utgitt på forlaget CABI i England https://www.cabidigitallibrary.org/doi/10.1079/9781789242331.0000.

Publisert - Oppdatert

Del på