Eika på NMBU pryder årets julekort fra statsministeren

Cathrine vant statsministerens julekortkonkurranse 2019 med sitt bilde av Ås sitt mest fotograferte motiv - Eika på NMBU

Hvert år annonserer statsministeren det hun kaller det årlige ritualet, julekortkortkurransen, hvor tradisjonen er at folk oppfordres til å sende inn gode julemotiv fra et av våre fylker. I år var det Akershus som stod for tur, og Cathrine ble trukket ut blant 200 deltakere.

Til NRK forteller Solberg at lyset på bildet var en av årsakene til at det ble valgt.

– Bildet viser frost, vinter og et vakkert tre. Det gir meg vinterfølelse, sier Solberg.

– Jeg trodde aldri jeg skulle vinne. Nå kan mitt julekort havne i Det hvite hus eller hos Angela Merkel. Det er jo helt surrealistisk, sier Cathrine til NRK.

 

Ble takket av statsministeren

Besøket hos statsministeren var veldig hyggelig og ga et minne for livet, forteller en rørt Cathrine.

─ Statsministeren spurte både om hva som inspirerte meg til å ta bildet, om jobben min og om NMBU.

Cathrine, som er hobbyfotograf, forteller at hun ofte har speilreflekskameraet i håndveska, i tilfelle gode motiver skulle dukke opp. En kort stopp langs veien ved et godt motiv er dagligdags, og hun ser motiver i alt fra landskap til marihøner.

 

Statsminister Erna Solberg sitt julekort 2019 med motiv av eika på NMBU.

Foto
Janne Karin Brodin

På baksiden av kortet er det blant annet beskrevet at fotografiet viser den gamle eika ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås kommune, og at fotografen er Cathrine. Teksten står både på engelsk og norsk.

Folk som har en relasjon til Ås har sendt Cathrine hilsninger og gratulasjoner fra både fjern og nær, kjente og ukjente, fra hele landet.

─ Det varmer at så mange andre gleder seg over bildet og er glad i eika vår, sier Cathrine.

Published 28. november 2019 - 13:23 - Updated 20. juli 2021 - 14:55