Konsekvensene EAT-Lancet dietten har for norsk landbasert matproduksjon

Den verdensomspennende plantebaserte dietten som ble lagt frem i EAT-Lancet rapporten i januar vil ikke bare endre det vi har på tallerkenen. Den vil også i stor grad føre til avvikling av Norges største landbaserte næring, matproduksjonen. Norsk landbruk er tuftet på husdyrproduksjon, for det er det vi har forutsetning for å produsere i graslandet Norge.

Forsker Laila Aass ved NMBU har i en nylig utgitt rapport sett på konsekvensene dietten i EAT-Lancet rapporten og «The Global Reference Diet» har for norsk landbasert matproduksjon, vår matsikkerhet og bærekraften EAT påberoper seg.

 

Last ned rapporten her: EAT-Lancet rapporten og «The Global Reference Diet» −konsekvenser for norsk landbasert matproduksjon, matsikkerhet og bærekraft

Published 5. desember 2019 - 9:36 - Updated 5. desember 2019 - 10:33