NATF100 Innføringskurs i naturforvaltning

Studiepoeng:10

Ansvarlig fakultet:Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning

Emneansvarlig:Ronny Steen

Campus / nettbasert:Undervises campus Ås

Undervisningens språk:Norsk

Antall plasser:Maksimalt 36 studenter.

Frekvens:Årlig

Forventet arbeidsmengde:I løpet av semesterene vil studentene delta i ca. 22 timer med forelesninger, 60 timer med dagsutflukter, og 12 timer med bedriftsbesøk. Feltkurset vil vare i 30 timer, mens øvelser vil ta 8 timer. I tillegg vil studentene bruke ca 120 timer på å arbeide med semesteroppgaven, skrive rapporter, refleksjonsnotater, og delta i et mini-seminar som inkluderer presentasjoner (poster) og selvstudium.

Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i augustblokka. Emnet har undervisning/vurdering i augustblokka, høstparallellen, vårparallellen.

Om dette emnet

Temaene som dekkes omfatter naturgrunnlag, ulike naturtyper og arter, vern og bruk av ressurser og naturtyper, offentlig og privat forvaltning, samt innføring i metoder for overvåking av natur og vilt- og fiskeforvaltning.

Dette lærer du

Etter å ha fullført emnet skal en kandidat ha oppnådd følgende læringsutbytte:

Kunnskap: Kunnskap om bruk og forvaltning av norsk natur, og aktuelle konfliktområder knyttet til avveininger mellom bruk og vern.

Ferdigheter: Evnen til å anvende metoder for innsamling av datamateriale for bruk i naturforvaltningen, bearbeide og presentere disse dataene. Kunne finne, vurdere, og henvise til informasjon og fagstoff og framstille dette slik at det belyser en faglig problemstilling. Skrive faglige rapporter og presentere faglig innhold til et bredt publikum.

Generell kompetanse: Inngående kjennskap til verdivurderinger som ligger til grunn for flerbruk og bærekraftig utnyttelse av norsk natur.

  • Undervisningen består av forelesninger/øvinger, utferder og ett feltkurs. Aktiverende oppgaver inkluderer skriving av rapport og refleksjonsnotat fra utferder, datainnsamling på feltkurs, bearbeiding av disse dataene for bruk i egne semesteroppgaver, skriving av semesteroppgave, innsamling av informasjon fra ulike kilder, og produksjon av plakat (poster) for presentasjon på mini-seminar. Semesteroppgaveskriving og plakatproduksjon utføres i gruppearbeid med omtrent 5 studenter i hver gruppe.
  • Veiledning tilbys gruppevis i forbindelse med skriving av semesteroppgaver og produksjon av plakater.
  • Stoff fra forelesninger og utferder nødvendig for arbeidet med semesteroppgaven, samt anbefalt lesestoff.
  • Mappevurdering:

    Studentene vurderes basert på en skriftlig semesteroppgave og vitenskapelige postere som presenteres på et mini-seminar. Begge deler må bestås.



    Mappevurdering Karakterregel: Bestått/ Ikke bestått
  • Semesteroppgaven og den vitenskapelige posteren evalueres av emneansvarlig, i samråd med en ekstern sensor, basert på forhåndsdefinerte kriterier.
  • For å bli godkjent må studentene ha deltatt på den første forelesningen, feltkurset, levert ett refleksjonsnotat og en rapport, og deltatt på minst 80 % av de øvrige aktivitetene.
  • - Forelesninger: 22 timer.

    - Dagsutferder: 60 timer.

    - Bedriftsbesøk: 12 timer.

    - Feltkurs: 30 timer.

    - Øvelser: 8 timer.

    - Seminar: 3 timer.

  • Bachelorstudenter på økologi og naturforvaltning
  • GSK