INN332 Internship Abroad
Studiepoeng:25
Ansvarlig fakultet:Handelshøyskolen
Emneansvarlig:Stephen Sirris
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Engelsk
Antall plasser:Ingen.
Frekvens:Årlig.
Forventet arbeidsmengde: 750 timer. 380 timer i bedrift/institusjon (12 uker, 4 dager per uke), 80 timer seminarer og workshops ved vertsinstitusjonen, 290 timer arbeid på pensum, logger og refleksjonsrapporten.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Gis i vårparallellen.
Om dette emnet
Et internasjonalt internship i entreprenørskap og innovasjon gir tverrkulturell arbeidslivserfaring i et relevant selskap i et annet land. Studentene får prøvd ut teorier og metoder i praksis i en ny kulturell kontekst, samtidig som de selv bidrar med sine ressurser, forskningsbasert kunnskap og utenfraperspektiver. Slik vil internshipet være nyttig for både studenten og virksomheten hen jobber for og gi begge parter rikelig med læringsmuligheter.
Emnet tar utgangspunkt i tverrkulturell handlingsorientert læring innenfor området entreprenørskap og innovasjon. Hensikten med emnet er å tilegne seg relevant praktisk erfaring og å anvende akademisk kunnskap i praksis. Samarbeid mellom universiteter og arbeidsliv har gitt mange innovasjoner. Bestrebelser på å finne løsninger på komplekse sosiale, miljømessige og økonomiske utfordringer har i økende grad krevd samarbeid mellom universiteter og arbeidssliv, lokalt og tverrkulturelt. Inkubasjonssamarbeid mellom arbeidsliv og universiteter er derfor sentralt. For tiden er samarbeidsinstitusjonene vår universitetet i Stellenbosch i Sør-Afrika og Rice University i USA.
Dette lærer du
Etter endt emne skal studenten ha følgende læringsutbytte, inndelt i kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskaper
Studenten
- har god kunnskap om praktisk arbeid med entreprenørskap og innovasjon hos aktører i en annen kulturell kontekst enn den norske
- har god kunnskap om anvendelsen av entreprenøriell kompetanse slik at det skapes ny kunnskap og forståelse som utfordrer etablert tenkning og praksis
Ferdigheter
Studenten
- har evne til å samarbeide om å identifisere nye muligheter som kan bidra til nye og kreative ideer, omstilling og vekst
- kan analysere, formulere, formidle og bruke lentreprenørskapsløsninger og ta velfunderte faglige valg ved å reflektere over teori og praksis i en ny kulturell kontekst
- kan relatere egne praktiske erfaringer fra internshipet til teori og metoder i studieprogrammet
- kan analysere, reflektere over og kommunisere praksisbaserte erfaringer
Generell kompetanse
Studenten
- har forståelse for betydningen av en tverrkulturell kontekst for faglig utvikling innenfor entreprenørskap og innovasjon
- kan arbeide selvstendig, delta i organisasjonen som teammedlem og bidra som partner med et utenfraperspektiv på innovasjonsutfordringer
- kan reflektere over og kommunisere omkring praksisbasert tverrkulturell læring
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Merknader
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Opptakskrav