IND310 Driftsoptimalisering

Studiepoeng:10

Ansvarlig fakultet:Fakultet for realfag og teknologi

Emneansvarlig:Habib Ullah

Campus / nettbasert:Undervises campus Ås

Undervisningens språk:Engelsk, norsk

Frekvens:Årlig

Forventet arbeidsmengde:For et 10 sp emne må det påregnes 250 timers arbeid.

Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet har undervisning/vurdering i høstparallellen

Om dette emnet

Hovedkurset, er todelt. Del en omfatter driftsoptimalisering ved bruk av datavitenskap. Optimalisering omhandler bl.a. kontekst forståelse, metodeoversikt, prosessanalyser, data informasjon, modeller og simulering.

Del to handler om masterforberedende, hvor det undervises i metodikk og masterskriving, samt at det skal innleveres et forprosjekt til masteroppgaven

Dette lærer du

Studentene skal ha en god metodeforståelse, samt forståelse av hvordan skrive en masteroppgave. Når emnet er gjennomført skal studentene kunne styre drifts- operasjoner, analysere, og optimalisere prosesser. Det vil bli vektlagt å gi studentene kunnskap om konkrete verktøy. Det er en klar målsetning av studentene skal få en praktisk innsikt i de tema som gjennomgås i emnet.

Etter gjennomført kurs

Våre fokus er tilnærming til digital beslutningsstøtte. IND310 vil se på ulike kontekst fra de 5 sektorer fra Industry Classification Benchmark (ICB): Helse, Finansielt, Industri, Energi, Akvakultur. For at treffe gode beslutninger når vi arbeider med data, vil vi først lære tilnærming til digital driftsledelse gjennom CRISP-DM metodikk: 1. Forretningsforståelse, 2. Dataforståelse 3. Data forberedelse 4. Modellering

  • Læringsaktiviteter
    Det vil benyttes både ordinære forelesninger og seminar. Studentene skal gjennomføre flere innleveringer gjennom semesteret, samt presentasjon av et tema overfor klassen. Studentene skal foreta en konkret analyse av et case og presentere i form av en oppgave forslag til forbedringstiltak. Oppgaver gjennomføres som gruppearbeid for å trene på kommunikasjon, samarbeid og lederskap. Studenten skal delta på forelesninger, hvor personer fra privat og offentlig sektor presenterer ulike tema som er relevant for kurset.
  • Læringsstøtte
    Studentgrupper kan få tilgang til veiledning i leksjoner, dedikerte leksjoner til gruppearbeid samt tilbakemelding på skriftlig delinnlevering.
  • Pensum
    Pensumliste utleveres ved kursets oppstart
  • Forutsatte forkunnskaper
    IND210, INF100/INF120 eller tilsvarende
  • Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
    Karakteren i emnet settes på grunnlag av semesteroppgaven. Bokstavkarakterer (A-F).

    Semesteroppgave Karakterregel: Bokstavkarakterer
  • Sensorordning
    Sensor skal være involvert i utarbeidelse av kriterier for kvalitet, samt vurderingsopplegg
  • Obligatorisk aktivitet
    Deltagelse på forelesninger og fagseminar, innlevering av forstudie til semesteroppgaver, forprosjekt til masteroppgaven, samt øvinger og presentasjoner.
  • Undervisningstider
    6 timer forelesning/seminar hver uke. Oppmøte er forventet på forelesninger og seminar.
  • Opptakskrav
    SIVING