MVI395 Trygghet i industrielle prosesser
English course information
Søk etter andre emner
Velg annet år
Viser emneinfo for studieåret 2015 - 2016.
Medvirkende: Tove Gulbrandsen Devold, Bjørn Arne Lindstedt
Studiepoeng: 10
Ansvarlig fakultet: Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Frekvens: Årlig. Vårsemester
Undervises på språk: EN, NO
(NO=norsk, EN=Engelsk)
(NO=norsk, EN=Engelsk)
Begrensning antall plasser:
Maks 50
Undervises i periode:
Vårparallell
Første gang: Studieår 2015-2016
Fortrinnsrett: M-Mat
Emnets innhold:
Dette kurset gis for første gang vår 2016, og er pt under utvikling. Emneansvarlig lærer skal ansettes i løpet av våren 2015.
Kurset omhandler ulike emner som er relevante for industriell produksjon av trygg mat:
- Renhold, vask og desinfeksjon av ulike typer utstyr og lokaler
- Hygienisk design av ulike typer utstyr og lokaler
- Råvarerelaterte utfordringer
- Utfordringer med dannelse av biofilm
- Vannkvalitet og lovverk
- HACCP og kvalitetssystemer
- Lovverk (nasjonalt og internasjonalt)
- Sporbarhet og tilbakekallingsprosedyrer
- Beredskap
Læringsutbytte:
Legges inn når emneansvarlig er på plass.
Læringsaktiviteter:
Forelesninger
Pensum:
Er under utvikling
Forutsatte forkunnskaper:
MVI230, MVI273, MVI274 og MVI275.
Vurderingsordning:
Skriftlig eksamen
Sensor:
Ekstern sensor
Merknader:
Emnet vil bli gitt føstgang vår 2016 og er under utvikling.
Normert arbeidsmengde:
300 timer
Eksamensdetaljer: Skriftlig eksamen: A - E / Ikke bestått