HFX253 Produksjon på gris og fjørfe
Studiepoeng:10
Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap
Emneansvarlig:Nils Petter Kjos
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Antall plasser:Hvis færre enn 5 studenter har meldt seg på kurset, vil kurset bli gjennomført med tilpasset undervisning, og ikke som planlagt ordinært.
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:250 timer.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i vårparallellen. Emnet har undervisning/ vurdering i vårparallellen
Om dette emnet
Dette lærer du
Kunnskap:
Kandidaten skal kunne beskrive produksjon og produksjonssystemer hos gris og fjørfe, herunder fôring- og driftsopplegg, samt noe avl, økonomi, adferd og helseaspekter.
Ferdighet:
Kandidaten skal kjenne til omfang og struktur av produksjon av gris (purker, smågris og slaktegris) og fjørfe (verpehøns, slaktekylling og kalkun) i Norge, slakte- og kjøttkvalitet, utvikling av egg og eggkvalitet, forebyggende helsearbeid og virkning av omgivelser og miljøfaktorer.
Generell kompetanse:
Kandidaten skal kunne gi råd til grise- og fjørfeprodusenter om dyrenes næringsbehov, fôring og fôringsstrategier, avlsopplegg, og driftsopplegg.
Læringsaktiviteter
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Undervisningstider
Opptakskrav