HFE200 Generell ernæring
Studiepoeng:10
Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap
Emneansvarlig:Rasmus Bovbjerg Jensen
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Antall plasser:Ved mindre enn 10 studenter vil undervisningsopplegget bli vurdert.
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:250 timer.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i vårparallellen. Emnet har undervisning/vurdering i vårparallellen.
Om dette emnet
Dette lærer du
- Undervisning vil foregå på tre måter: 1) Forelesninger, 2) Oppgaveløsing i grupper/individuelt og 3) seminarer med studentpresentasjoner. Alle studenter har to tredjedeler felles forelesninger, og deles deretter i grupper basert på om de er innen humanernæring, akvakultur eller husdyrernæring, der artsspesifikke tema dekkes.
- Gruppearbeid med en eller flere av kursets lærere. Under oppgaveløsing kan også lærere kontaktes per e-post eller gjennom Canvas.
Lærebok: McDonald, P., Edvards, R. A., Greenhalgh, J. F. D. og C. A. Morgan 2021. Animal Nutrition. 8. ED. Kap. 1-6, 8-17. Landbruksbokhandelen. Tilleggslitteratur: Utdelt materiale fra forelesinger og øvelser.
For Studenter innen mat og helse er bare deler av boken til McDonald obligatorisk, og annen litteratur spesifikt relatert til humanernæring vil bli brukt som tilleggslitteratur, for eksempel Grunnleggende ernæringslære av Pedersen m. fl.(2012), Gyldendal forlag.
- Fysiologi (HFX201).
- Biokjemi (KJB200).
- 3 timers avsluttende eksamen teller 100%
En skriftlig eksamen Karakterregel: Bokstavkarakterer Hjelpemiddel: A1 Ingen kalkulator, ingen andre hjelpemidler J
Deltagelse i studentpresentasjoner og gjennomføring av flervalgsprøver i Canvas.
- Kurslitteratur vil være på engelsk. Forelesingene vil kunne bli gitt på engelsk.
- Strukturert undervisningstid vil fordele seg omtrentlig slik: 4 timer pr. uke forelesning (50 totalt), gruppearbeid/seminar 2 timer pr uke (totalt 22 timer).
- AKE251/ AQN251 - 10 studiepoeng.
- Realfag