BOT130 Grunnleggende plantefysiologi
Studiepoeng:5
Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap
Emneansvarlig:Jorunn Elisabeth Olsen
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:Arbeid tilsvarende 125 timers innsats.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i høstparallellen. Emnet har undervisning/vurdering i høstparallellen.
Om dette emnet
Dette lærer du
Kunnskap:
Kurset gir innføring i planters oppbygning og grunnleggende kunnskaper om hvordan planter fungerer og påvirkes av miljøfaktorer.
Ferdigheter:
Studentene får trening i å gjennomføre praktiske eksperimenter og presentere og diskutere eksperimentelle resultater, anvende sentrale begreper og metoder og samarbeide i grupper.
Generell kompetanse:
Studentene skal oppnå grunnleggende kunnskap om sentrale temaer innen plantefysiologien og forståelse av planters bygning og funksjon.
- Emnet inkluderer forelesninger og studentaktivt laboratoriearbeid med rapportskriving. Øvingsoppgaver innen sentrale tema er også tilgjengelig for selvstudium. Det tilbys repetisjons-/diskusjonstimer.
- Lablærere gir tilbakemelding på labrapportene som studentene skriver fra laboratorieøvelsene. Sentrale temaer diskuteres i repetisjons/diskusjonstimer. Øvingsoppgaver til de ulike temaene i kurset er utarbeidet.
- Evert, Eichhorn 2013. Raven biology of plants. W.H. Freeman Palgrave Macmillan.
- KJM100.
- Skriftlig campus-eksamen 3 timer i eksamensperioden, A-F. Skriftlig eksamen teller 100%.
Skriftlig eksamen Karakterregel: Bokstavkarakterer Hjelpemiddel: A1 Ingen kalkulator, ingen andre hjelpemidler - Sensor bidrar med utforming av eksamensoppgavene og sensur av disse.
- Godkjent laboratoriekurs (forutsetter godkjent deltakelse og godkjente rapporter).
- For å kunne planlegge laboratoriekurset best mulig, er det viktig at studentene oppfordres sterkt til å melde seg på kurset så tidlig som mulig.
- Forelesninger: 26 timer. Laboratoriekurs: 12 timer. I tillegg holdes repetisjons/diskusjonstimer.
- GSK