BIOEC310 Innovasjon i biobaserte næringer
Studiepoeng:5
Ansvarlig fakultet:Handelshøyskolen
Emneansvarlig:Thore Larsgård
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Antall plasser:40
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:125 timer
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i januarblokka. Emnet har undervisning/vurdering i januarblokka.
Om dette emnet
- Bygge grunnleggende innsikt i og forståelse for innovasjon (nyskaping) og betydningen av innovasjon for verdiskaping i biobaserte næringer.
- Introduksjon til innovasjon. Innovasjonsteam. Kreativitet og innovasjon. Kilder til innovasjon.
- Beslutninger under usikkerhet.
- Bærekraft og innovasjon.
Dette lærer du
Kunnskap
Studenten
- Har avansert kunnskap om innovasjonsprosesser, kreativitet i innovasjon, rollen til kreative team og beslutningstaking under usikre betingelser.
- Har inngående forståelse for viktigheten av tverrfaglig kunnskap og læring for nyskapingsprosesser.
- har innsikt i ulike innovasjonstyper, innovasjonsteorier og sammenhengen mellom forskning, innovasjon og utvikling i biologisk baserte næringer.
- har forståelse for hvordan innovasjon i biobaserte næringer kan bidra til økt bærekraft.
Ferdigheter
Studenten
- kan utvikle ideer, samt screene og teste dem i tidlig innovasjonsfase.
- evner å jobbe effektivt i tverrfaglige team.
Generell kompetanse
Studenten:
Kommuniserer effektivt i tverrfaglige team
Har evner å benytte tverrfaglige team i problemløsningsprosesser.
Læringsaktiviteter
Pensum
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Fortrinnsrett
Overlapp
Opptakskrav