BIO327 Fra gen til funksjon
Studiepoeng:10
Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap
Emneansvarlig:Rómulo Sacramento Sobral
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Engelsk
Antall plasser:Maks 20 studenter
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:250 timer
Undervisnings- og vurderingsperiode:Høstparallell
Om dette emnet
Vil du lære hvordan egenskaper kontrolleres av genaktivitet? Liker du molekylærbiologi og ønsker å bli dyktig i laboratorieteknikker? I så fall er BIO327 det rette kurset for deg. Forskning er for tiden i en situasjon der mange kandidatgener for ulike egenskaper har blitt identifisert, og evnen til å forstå og beskrive deres funksjonelle rolle forbedres eksponentielt. BIO327 bygger videre på dette ved å gi studentene en oversikt over teorien samt de bioinformatiske og laboratorieteknikkene som er nødvendige for å integrere molekylær kunnskap og avdekke genfunksjon. Vi vil bruke planter som de grunnleggende modellene for forklaringene, men mesteparten av informasjonen kan også brukes på alle andre eukaryoter. Kurset vil bli delt inn i ukentlige forelesninger og praktiske økter som vil inkludere gjennomføring av minst syv laboratorieprosedyrer. I hver labøkt vil studentene jobbe individuelt og samle data for å skrive en enkelt labrapport som vil omfatte alle 7 øktene som vil bli levert ved slutten av året. Labøktene vil inkludere fenotypanalyse, kloning, uttrykksanalyse, proteinanalyse, genrapporteringsaktivitet og transformasjon.
Dette lærer du
Kunnskap
- Studentene vil bli kjent med hovedtypene av genetiske reguleringsmekanismer fra epigenetisk opp til post-translasjonell regulering.
- Studentene vil bli kjent med nøkkelregulatorer involvert i genfunksjon og fremheve de forskjellige reguleringsnivåene disse regulatorene er utsatt for (kromatinstruktur, miRNA og transkripsjonsfaktorer)
- Studentene vil forstå begrunnelsen bak ulike laboratorieteknikker og bioinformatiske analyser som kan brukes til å beskrive genfunksjon, for eksempel komparativ genomikk, forover- og bakovergenetikk, mutantanalyse (knock out, knock in) og genotyping, immunmerking, protein-protein og protein-DNA-interaksjoner, ekspresjonsanalyse (qRT-PCR eller genreporteranalyser) eller forbigående og permanent transformasjon.
Ferdigheter
- Studentene skal ha praktisk erfaring med ulike teknikker innen molekylærbiologi og deres betydning i biologisk forskning
- Studentene skal kunne utforme en strategi for å avdekke genfunksjonen til en for et bestemt personlighetstrekk
- Studentene vil være i stand til å integrere data hentet fra forskjellige kilder for å trekke slutninger om genfunksjon, for eksempel eksperimenter på molekylært, celle-, vevs- eller hele individnivå, kvantitative/populasjonsgenetiske analyser og ulike typer -omics.
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Merknader
Undervisningstider
Opptakskrav