Årets ledestjerne 2019

Christine Spiten, tidligere mastergrad-student ved NMBU. Bildet er tatt på Tjuvholmen i Oslo. På bildet holder hun den fjernstyrte undervannsroboten OpenROV.
Christine Spiten, tidligere mastergrad-student ved NMBU. Bildet er tatt på Tjuvholmen i Oslo. På bildet holder hun den fjernstyrte undervannsroboten OpenROV.Foto: Gisle Bjørneby

NMBU-alumn kåret til årets ledestjerne av D2 og Dagens Næringsliv!  «Christine Spiten jobber originalt, utrettelig og internasjonalt for å få mer oppmerksomhet rundt havets følsomme og livsviktige økosystemer.» 

«Hun forener miljøengasjement, entreprenørskap og teknologisk innovasjon på en forbilledlig måte», lød juriens begrunnelse.

Som student ved NMBU skrev Christine Spiten masteroppgave om undervannsdroner, som førte henne videre til NTNU i Tronheim, og til etableringen av Blueye Robotics. Ambisjonen var å utvikle en "folkedrone" som blant annet kunne benyttes til miljøovervåking. I dag jobber hun som seniorrådgiver ved norgeskontoret til WWF. 

– Det jeg ønsker er å la folk få se med egne øyne alt det fantastiske som skjuler seg under havoverflaten, men også alt det som ikke hører hjemme der, sa Spiten til D2.

I WWF jobber hun med plast og sirkulær økonomi, og skal jobbe opp mot nærings- og idrettsliv. 

– Med Blueye har vi et verktøy til å kartlegge forsøpling i havet. Nå får jeg anledning til å angripe havplastproblemet nærmere kilden til problemet, fortalte Spiten til D2.

Les mer om Christine Spiten og bakgrunnen for hennes nominasjon til "Årets ledestjerne 2019".

Publisert - Oppdatert

Del på