Casper Claudi Rasmussen blir ny dekan ved NMBU Handelshøyskolen

Casper er godt kjent i gangene på Tårnbygningen etter å ha gjennomført både en mastergrad og en doktorgrad i Entreprenørskap og innovasjon ved NMBU Handelshøyskolen.

- Å få lov til å komme tilbake til Ås, føles nesten som å komme hjem. Da jeg så denne stillingsutlysningen, var det en jobb som jeg måtte søke på. Jeg har siden jeg forlot Ås opparbeidet mange erfaringer som jeg tar med meg inn i denne stillingen.

 Etter at han disputerte i 2014 ble han ansatt som førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania. Der har han undervist i entreprenørskap, innovasjon og strategi inntil han i 2017 ble instituttleder ved Institutt for økonomi og innovasjon og de siste årene prodekan for utdanning . I denne perioden har han opprettholdt noe forskningssamarbeid med NMBU Handelshøyskolen. 

Den nye dekanen synes det er modig av NMBU å være så tydelig på at det er vi som er Bærekraftsuniversitet. Handelshøyskolen viser allerede at de er en viktig bidragsyter for at NMBU skal ta denne posisjonen, og Casper ser frem til å føre dette arbeidet videre. Han trekker også frem de gode forskningsresultatene Handelshøyskolen har hatt de siste årene.

 - Vi må sørge for at HH beholder førsteplassen som den mest publiserende handelshøyskole i Norge og fortsetter å utdanne kandidater som kan gjøre en forskjell i samfunnet. Fremtidens utfordringer løses gjennom samarbeid og tverrfaglighet. Sammen med studenter og ansatte skal vi utvikle studieløp som gjør at kandidatene våre er i stand til å bidra i løsningen av fremtidens utfordringer.

Casper fikk sin første vaksinedose i dag og kan endelig reise hjem til Danmark for å møte familie og venner igjen. Han håper at Danmark kommer langt i årets Fotball EM, og at det blir en skikkelig dansk folkefest.

- Og så gleder meg masse til å ta fatt på jobben som dekan og til å bli kjent med alle de ansatte og studentene på HH. Sammen skal vi få til mange ting og skape forskningsprosjekter og utdanninger i verdensklasse.

 

Published 25. juni 2021 - 15:42 - Updated 28. juni 2021 - 7:52