Siri Eriksen en av de mest sitert i tidsskriftet Climate Policy

En artikkel fra 2007 om sårbarhet i sammenheng med klimaendringer er den mest siterte artikkelen noensinne, meldte nylig tidsskriftet Climate Policy. Nåværende og tidligere medlemmer av redaksjonen har bidratt til å nominere tidsskriftets topp 20-artikler de siste 20 årene.

Artikkelen av NMBU-professor Siri Eriksen dreier seg om en forståelse av samfunnets sårbarhet overfor klimaendringer, som sosiale, politiske, teknologiske og miljømessige forhold og prosesser i interaksjon med klimaendringer.

Siri Eriksen er en fremtredende klimaforsker, med særlig fokus på menneskelig sårbarhet for klimatiske endringer, som tørke og flom. I 2018 bidro hun til å skrive FNs klimapanel.

- Jeg føler meg virkelig beæret over at vår artikkel er en av topp 20 i tidsskriftet Climate Policy. Det er en anerkjennelse at norske samfunnsvitenskapelige klimaforskere har bidratt til å endre internasjonale klimadebatter, sier Eriksen.

- Jeg er stolt av å være en del av et forskningsmiljø som Karen O'Brien har bygget opp gjennom sin lidenskap, inkludering og mot til alltid å presse grensene for eksisterende tenkning. Papirene som betyr mye er vanligvis de som er vanskelige å skrive. Jeg er veldig glad for at de lange, sene kveldene med arbeid og flere manuskriptrevisjoner betalte seg, sier hun.

- Alle de utvalgte artiklene har fokusert på viktige politiske spørsmål. Noen av dem har vært svært innflytelsesrike i akademia, politikk eller relevante miljøer, står det på tidsskriftets hjemmeside.  

To artikler skrevet av Eriksen var også kåret blant de ti beste i tidsskriftet Climate & Development.

_____________

Les vinnerartikkelen Why different interpretations of vulnerability matter in climate change discourses av Karen O'Brien, Siri Eriksen, Lynn P. Nygaard & Ane Schjolden.

Published 11. januar 2021 - 11:48 - Updated 11. januar 2021 - 11:48