NMBU gir 30 000 til TV-aksjonen 

Av Karen Moe Møllerop

En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.
En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.Foto: Kittisun Kittayacharoenpong/ Getty Images

Årets TV-aksjon går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.
– Vi har lang tradisjon for å støtte TV-aksjonen, og årets formål er veldig viktig, sier rektor Sjur Baardsen. 

Hvert år havner åtte millioner tonn med plast i havet, og plastforsøplingen er en trussel mot alt liv.  Årets TV-aksjon skal bekjempe plasten med konkrete tiltak der problemene er størst. Sørøst-Asia står for en fjerdedel av plasten i havet. TV-aksjonsmidlene er derfor øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.  

– Gode avfallsystemer, som WWF vil bidra med gjennom denne aksjonen, er helt grunnleggende for å få bukt med plasforsøplingNMBU bidratil å løse denne utfordringen gjennom flere forskjellige prosjekter på flere forskjellige fagområder. Å støtte TV-aksjonen og denne saken er også en fin og direkte måte å bidra på, sier Baardsen. 

Ved NMBU foregår blant annet forskning på hvordan man kan gjøre plastemballasje mer bærekraftigkurs i sirkulærøkonomideltagelse avfalls- og gjenvinningsbransjens kompetanseløft og mye, mye mer. Entreprenør og tidligere NMBU-student Christine Spiten har utviklet en undervannsdrone, som kan brukes i bekjempelsen av marin forsøpling. 

NMBU forsker på havet og vannet fra mange forskjellige vinkler. Her kan du lese vår artikkelserie om vann. 

Fakta

  • TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.
  • I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober.
  • Den vanlige bøsseinnsamlingen er erstattet med digitale bøsser.
  • Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år.
  • En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia.
  • TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Publisert - Oppdatert

Del på