NMBU mener at utvalgets analyse gir en god oversikt over hvilke typer kimarisiko Norge står overfor.
NMBU mener likevel at utvalget med fordel kunne gått mer i dybden med tanke på den dominerende rollen olje og gass har i norsk økonomi i dag, : "En brå og uventet nedtrapping av norsk petroleumsaktivitet, for eksempel som følge av global klimapolitikk, vil kunne ha store konsekvenser for norsk økonomi i en overgangsperiode. Her vil en grundigere analyse for det noe kortere tidsperspektivet ville gjort det enklere å diskutere evt. tiltak for å redusere denne overgangsrisikoen. Utvalget skriver for øvrig at det er «naturlig å synliggjøre klimarisiko i forbindelse med nye oljeinvesteringer» (s. 26)."
NMBU etterlyser også blant annet en nærmere drøfting av «behovet for omstilling og tilpasning i ulike deler av norsk næringsliv, spesielt naturbasert næringsliv» og foreslår at rapporten følges opp med en ny, uavhengig utredning av oljepolitikk og oljeskatt:
«I mandatet for utvalget står det at «Utvalget har heller ikke som oppgave å foreslå … endringer i petroleumsskattesystemet eller i norsk petroleumspolitikk». En naturlig oppfølging av denne utvalgsrapporten kan være å se nærmere på nettopp norsk petroleumspolitikk og ikke minst petroleumsskattesystemet i et klimarisikoperspektiv.»
Rapporten fra utvalget finnes her: Klimarisikoutvalget, Globale klimaendringer- hva betyr det for norsk økonomi?
Det er Handelshøyskolen ved NMBU som har vurdert rapporten.