- Planen min var aldri å ta en master

Av Emma Susanna Hidas

Kristin portrett
Foto: Magnhild Hummel

Bachelor ble plutselig til master på grunn av det unike læringsmiljøet ved NMBU, inkludert utveksling, verv og internship. Nå er Kristin Gilboe godt i gang i sin stilling som rådgiver i økonomi og analyse hos Statsbygg.

- Planen min var aldri å ta en master, men etter tre år ved NMBU var det vanskelig å stoppe. Jeg valgte å studere samfunnsøkonomi fordi jeg ville lære mer om hvordan samfunnet påvirkes av de politiske og økonomiske valgene som tas. I tillegg har jeg fått muligheten til å spesialisere meg innen klima, miljø og energi, noe som har gjort meg godt rustet for arbeidslivet.   

I løpet av mine fem år ved NMBU har jeg hatt en rekke verv, internship hos energibedriften Becour, og reist på utveksling til Italia. Jeg synes NMBU har vært helt særegne i å se studentene sine. Enten det er å få hjelp til søknader, flytte rundt på fag eller svare på spørsmål fra forelesning, så har jeg alltid blitt møtt med et smil og "det fikser vi". Jeg har fått muligheten til å bli kjent med foreleserne, i stedet for å bare være et navn i mengden. Det vet jeg er en sjeldenhet ved flere universiteter, og er noe av det jeg har satt aller mest pris på.  

Nå har ferden gått videre til Statsbygg, hvor jeg har vært fast ansatt som rådgiver i økonomi og analyse siden slutten av mai. Allerede første dag på jobb ble jeg møtt med begreper jeg ikke hadde hatt peiling på, hadde det ikke vært for utdanningen innen samfunnsøkonomi. 

Publisert - Oppdatert

Del på