VET358 Farmakologi og toksikologi
Studiepoeng:10.5
Ansvarlig fakultet:Veterinærhøgskolen
Emneansvarlig:Janicke Nordgreen
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:Det forventes 37 ½ t-45 t arbeidsinnsats av studenten i snitt per uke inklusiv for- og etterarbeid og eksamenslesing.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Vår
Om dette emnet
Dette lærer du
Veterinær farmakologi og toksikologi: Undervisningen i farmakologi inkluderer grunnleggende farmakologiske prinsipper som gjelder alle legemidler, og ulike legemiddelgrupper som inngår i behandling av infeksjonssykdommer, parasittbekjempelse, hjerte- og karsykdommer, betennelsestilstander, og anestesi og analgesi. Undervisningen i veterinær toksikologi inkluderer grunnleggende toksikologiske prinsipper samt en gjennomgang av noen vanlige husdyrforgiftninger og behandling av disse. Studenten skal kunne gjøre rede for generelle farmakologiske og toksikologiske prinsipper og kjenne til kvalitative og kvantitative aspekter ved legemiddelbehandling, farmakologiske virkningsmekanismer, farmakokinetikk, farmakodynamikk, legemiddelinteraksjoner og farmakogenetikk innen de oppgitte temaene. Studenten skal også kjenne til ulike legemiddelformer, administrasjonsmåter og legemiddelhåndtering samt relevant lovverk som grunnlag for riktig bruk av legemidler til dyr.
Miljøtoksikologi: Det er forventet at studenten skal ha tilegnet seg kunnskap og forståelse for sentrale begreper og metoder innen faget toksikologi. De skal også tilegnes seg kunnskap om forurensningskilder og forståelse for hvordan miljøgifter sprer seg fra kilder til dyr mat og mennesker. Det forventes også en viss kunnskap om miljøgifter og toksikologisk risikovurdering som blir undervist mer omfattende i kjemisk mattrygghet.
EAEVE D1C
1.1-1.5
1.10-1.12
1.19
1.26-1.28
1.30-1.33
1.36, 1.37
Læringsaktiviteter
Pensum
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Opptakskrav