MVI483 Meieriteknologi
Studiepoeng:10
Ansvarlig fakultet:Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Emneansvarlig:Siv Borghild Skeie
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Engelsk, norsk
Antall plasser:100
Frekvens:Ved oppmelding
Forventet arbeidsmengde:Forelesning: 20 timer. Kollokvier: 100 timer. Selvstudium: 180 timer.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i augustblokka. Emnet har undervisning/vurdering i augustblokka, høstparallellen, januarblokka, vårparallellen, juniblokka.
Om dette emnet
Emnet vil ikke gis studieåret 2025/2026
Emnet er beregnet for PhD-stipendiater som utfører sin forskning innen faget meieriteknologi eller beslektede områder eller der meieriteknologiske emner har en tydelig plass i stipendiatens forskningsarbeid. Vesentlige deler av kurset vil være produktorientert, men bygge på utstrakt kunnskap om melkens bestanddeler og på enhetsoperasjoner i meieriteknologi. Utnytting av melkens komponenter i produktsammenheng, produktenes kvalitet og egenskaper, samt relevant kontroll av produktene og av produksjonsprosessene vil være sentrale temaer i kurset.
Dette lærer du
KUNNSKAP: Studentene skal ha oppnådd en dybdeforståelse innenfor de tema som tas opp i kurset. Kunnskapnivået skal være bragt opp til det siste som er er kjent på området basert på forskningsdokumentasjon. Innen utvalgte meieriteknologiske tema skal kandidatene bringes til fronten av fagets kunnskapsplattform.
FERDIGHETER: Studentene skal være i stand til å bruke kunnskapen opparbeidet i kurset på egne vitenskapelige problemstillinger.
GENERELL KOMPETANSE: Studentene er vitenskapelig oppdatert innen meierifag og er i stand til å bruke kunnskapen i egen forskning
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Merknader
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Opptakskrav