MVI382B Kornteknologi
English course information
Søk etter andre emner
Velg annet år
Viser emneinfo for studieåret 2022 - 2023.
Emneansvarlige: Catrin Tyl
Medvirkende: Anne Kjersti Uhlen
Studiepoeng: 5
Ansvarlig fakultet: Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Frekvens: Endring er under revidering. Kurset gjennomføres i vårparallellen.
Undervises på språk: EN, NO
(NO=norsk, EN=Engelsk)
(NO=norsk, EN=Engelsk)
Begrensning antall plasser:
50
Undervises i periode:
Emnet starter i vårparallellen. Emnet har undervisning/vurdering i vårparallellen.
Første gang: Studieår 2007-2008
Fortrinnsrett: M-MAT
Undervises hvor?: Campus Ås
Emnets innhold:
Kurset omfatter ulike kornarter (hvete, rug, havre, bygg, mais, ris, sorghum, hirse, spelt, einkorn), deres sammensetning (stivelse, proteiner, kostfiber), teknologiske egenskaper, bruk i ulike produkter (brød, kjeks, kaker, pasta, frokostcerealier, etc.), betydning i kostholdet samt bidrag i en bærekraftig produksjon.
Læringsutbytte:
Læringsaktiviteter:
Emnet inneholder forelesninger og selvstudium.
Læringsstøtte:
Canvas. E-post: catrin.tyl@nmbu.no
Pensum:
Principles of Cereal Science and Technology, Eds.: J.A. Delcour - R.C. Hoseney (AACC) og relevante artikler. Studentene oppfordres også til å søke aktuell litteratur på internett.
Forutsatte forkunnskaper:
Bachelorgrad matvitenskap eller tilsvarende
Anbefalte forkunnskaper:
Kunnskap om korn som råvare. Generell næringsmiddelteknologi, matkjemi og bioteknologi.
Vurderingsordning:
Samlet vurdering:
Semesteroppgave (teller 30%)
Skriftlig eksamen (teller 70%), 3 timer
Sensor:
Ekstern sensor evaluerer eksamensbesvarelser og semesteroppgave.
Merknader:
Timeplansikret mot MVI382A
Normert arbeidsmengde:
35 t forelesning, 85 t selvstudium.
Opptakskrav:
Realfag
Undervisningstid:
1x1 and 1x2 timer forelesning per uke.
Hjelpemidler ved skriftlig eksamen(er): A1 Ingen kalkulator, ingen andre hjelpemidler
Eksamensdetaljer: Samlet vurdering: Bokstavkarakterer