MVI275 Matplanter
English course information
Søk etter andre emner
Velg annet år
Viser emneinfo for studieåret 2022 - 2023.
Emneansvarlige: Catrin Tyl
Medvirkende: Siv Fagertun Remberg, Anne Kjersti Uhlen, Anne-Berit Wold
Studiepoeng: 10
Ansvarlig fakultet: Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Frekvens: Årlig
Undervises på språk: EN, NO
(NO=norsk, EN=Engelsk)
(NO=norsk, EN=Engelsk)
Begrensning antall plasser:
50
Undervises i periode:
Emnet starter i høstparallellen. Emnet har undervisning/vurdering i høstparallellen.
Første gang: Studieår 2014-2015
Fortrinnsrett: B-MAT, M-MATVIT
Undervises hvor?: Campus Ås
Emnets innhold:
Studentene skal tilegne seg kunnskap om kvalitetsegenskaper og kjemisk sammensetning av planteprodukter som er viktige for matproduksjon, ernæring og helse. Studentene skal også opparbeide forståelse av matplantenes betydning for et bærekraftig kosthold. Det legges vekt på matplanter som dyrkes i Norge, og dyrkingsbetingelser som fremmer god produktkvalitet. I tillegg vil kunnskap om sensorisk kvalitet av ferske og prosesserte plantebaserte produkter inngå. Studentene skal også tilegne seg kunnskap om relevante framstillingsmetoder for produksjon i både stor og liten skala for disse råvarene, og hvordan produktkvalitet kan ivaretas gjennom hele verdikjeden.
Læringsutbytte:
Læringsaktiviteter:
Forelesninger, felt- og laboratorieøvinger, presentasjoner, utferd.
Læringsstøtte:
Canvas. catrin.tyl@nmbu.no. Deler av kurset vil bli gitt på engelsk
Pensum:
Pensum oppgis ved kursstart.
Forutsatte forkunnskaper:
MVI100 (Introduksjon til matvitenskap og ernæring) eller tilsvarende, generell kjemi tilsvarende KJM100.
Obligatorisk aktivitet:
Felt- og laboratorieøvinger, oppgaver, presentasjoner, utferd. Obligatoriske aktiviteter skal være gjennomført og godkjent for å kunne gå opp til eksamen.
Vurderingsordning:
Mappevurdering (teller 20%): To presentasjoner
Avsluttende skriftlig eksamen (teller 80 %)
Sensor:
Ekstern sensor evaluerer besvarelsene.
Merknader:
-
Normert arbeidsmengde:
Forelesninger 50 t, laboratorieøvelser inkl. for- og etterarbeid 50 t, gruppearbeid 50 t, utferd 10 t, selvstudium 90 t.
Opptakskrav:
Realfag
Undervisningstid:
Forelesninger 3x2 timer per uke. Forelesningstimer kan erstattes av felt- og laboratorieøvninger, presentasjoner eller utferd. Laboratorieøvinger 4 timer per uke fordelt over fems uker.
Eksamensdetaljer: Samlet vurdering: Bokstavkarakterer