MILJØ100 Innføring i miljøvitenskap
Studiepoeng:10
Ansvarlig fakultet:Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning
Emneansvarlig:Vegard Martinsen, Åsgeir R. Almås
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Antall plasser:50. Se merknad.
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:250 timer.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i augustblokka. Emnet har undervisning/vurdering i augustblokka og høstparallellen.
Om dette emnet
Dette lærer du
Etter fullført kurs skal studentene ha følgende læringsutbytte:
Kunnskap:
1. Studentene har kunnskap om prøvetaking, enkel databehandling, akademisk skriving og systematisk sammenstilling av sentrale temaer innen miljøvitenskapen.
2. Studentene har kjennskap til FNs bærekraftmål og kan gi eksempler på hvorfor miljøvitenskapelig kunnskap er viktig for å oppnå disse målene
3. Studentene kan definere og forklare nøkkelbegreper innenfor ulike miljøvitenskapelige fagområder og ha kunnskap om viktigheten av tverrfaglighet i miljøvitenskapen.
4. Studentene kjenner til og kan forklare sentrale prosesser og mekanismer i naturmiljøet og hvordan menneskelig aktivitet slik som forurensing, befolkningsvekst og arealbruk påvirker naturmiljøet og klima.
5. Studentene har kunnskap om kilder til radioaktiv forurensning og effekter og konsekvenser for mennesker og miljø.
Ferdighet:
Med bakgrunn i forelesninger, datainnsamling i felt, praktiske øvinger, presentasjoner og skriftlige innleveringer kan studentene anvende miljøvitenskapelig kunnskap for å analysere og evaluere enkle, men sentrale utfordringer og muligheter knyttet til menneskelig aktivitet og bærekraftig utvikling.
Generell kompetanse:
Studentene kan formidle fagstoff og har innsikt i miljøvitenskapens relevans for å forstå sammenhenger mellom klima og miljø og hvordan menneskelig aktivitet påvirker naturmiljøet.
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Merknader
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Overlapp
Opptakskrav